Saját KB bal
Saját KB jobb

Hét, a kutyádra teljesen ártalmatlan virág

Egy korábbi cikkünkben a mérgező növényekről írtunk, most viszont az ártalmatlan virágok és társaik kerülnek nagyító alá. Velük kapcsolatban az egyetlen aggodalmi faktort az jelentheti, hogy a kutyák megrágcsálják őket, bajuk azonban szerencsére nem lesz tőlük.

Figyelem! A lenti lista csak akkor állja meg a helyét, ha a növényeket nem kezelték vegyszerrel!

#1 Afrikai százszorszép

Az élénk, sárgás színű százszorszép biztonságos választás a dogsnaturallymagazine.com összeállítása szerint. Semmilyen veszélyt nem jelent az állatainkra.

#2 Kánna

Nem igényel túl sok törődést, színe hosszantartó, és bizonyos típusai teljesen ártalmatlanok a kutyákra. Némelyik azonban mérgező, ezért vigyázz, hol vásárolod meg; győződj meg róla, hogy szakembertől kapod, aki tisztában van az esetleges veszélyekkel.

#3 Pók növény

Ha csak egy növényt említenénk, ami biztonsággal „fogyasztható” minden állat számára, az a pók növény. A kutyák előszeretettel megrágcsálják, és ha elragadja őket a hév, eszegetnek is belőle. Azonban jó, ha tudod: nagyobb mennyiség elfogyasztása hányást válthat ki az érzékeny gyomrúaknál.

#4 Lila bazsalikom

Ez a növény csupa pozitívum: nem csak szép, számos jótékony hatása is van. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, fájdalom és lázcsillapító, jót tesz a májnak, elfogyasztása a cukorbetegség ellen is jól jöhet. És akkor még nem is említettük stresszoldó és immunerősítő hatását.

#5 Svéd borostyán

A nem mérgezőek csoportját gyarapítja a gondoskodást kevésbé igénylő svéd borostyán is. Az 50-100 cm magasságú cserje tarkabarka/ezüstös leveleivel dobja fel a lakást, és nem jelent veszélyt a bent élő állatokra.

#6 Nyílgyökér

Az egyik legszebb dísznövényként ismert nyílgyökér (avagy az imádkozó növény)a brazil esőerdőkből származik. Azon kívül, hogy szép a szemnek, két hatalmas előnye van: nem problémás, és nem mérgező. Nyerő növényke, ha kutyával osztod meg az otthonod.

#7 Gyompálma

Sötét lakások szó szerinti felvirágoztatója a gyompálma, más néven mexikói bambuszpálma. A népszerű pálmafajta mutatós és jó az alkalmazkodóképessége, ráadásul biztonságok lakótárs a rágcsára vágyó kutyák és cicák számára.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: www.dogsnaturallymagazine.com
Képek: Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...