Saját KB bal
Saját KB jobb

Mitől lesz selymes szőre házikedvencünknek?

Ha a kutyusoknak selymes, fényes és dús a szőre, az egyértelműen az egészség jele. Azonban ha ritka, sprőd tapintású és fakó a bundája, akkor biztos lehetsz benne, hogy valamilyen problémája van. Sok gazdi követi el ekkor azt a hibát, hogy speciális samponok vásárlásával próbálja megoldani a helyzetet. Azonban ezzel nincs megoldva a baj, annak gyökerét sokkal mélyebben kell keresni. Tippek a Kutyakajás.hu Webáruháztól.

Nem szabad megijedni, de természetesen komolyan kell venni, ha esetleg elkezd hullani a kutyád szőre vagy veszít a puhaságából. Elképzelhető, hogy allergiás vagy egyszerűen a táplálékával nem kapja meg a megfelelő tápanyagokat. Pontosan ezért érdemes prémium kutyatápot választani a kedvencednek.

Mi befolyásolja a kutya szőrzetének minőségét?

Sokan nem gondolnák, de nem a kutyasampon használata vagy a kutya fürdetése van hatással a kedvenced bundájára. Ehhez sokkal inkább az egészségéhez és a táplálékának minőségéhez van köze. Valójában egyikből következik a másik. A minőségi táplálás ugyanis nagyon fontos ahhoz, hogy a kutyád egészséges legyen. Nagyon lényeges ez függetlenül attól, hogy kölyökről, felnőttről vagy idősebb kutyusról van szó. Ennek az alapja pedig, hogy a étel, amit fogyaszt, ne tartalmazzon olyan allergéneket, mint például a gabona, viszont legyenek benne azok a nyomelemek, tápanyagok és ásványi anyagok, melyeket a kedvenced szervezete hasznosítani tud.

Ha valamilyen tünetet produkál a kutyád, például vakarózik, hullik a szőre vagy rossz a közérzete, lehet az allergia vagy valamilyen betegség jele is, így érdemes vele szakemberhez fordulnod. Amennyiben nincs egészségügyi problémája, jó eséllyel a táplálkozásán kell változtatnod a tünetek enyhítéséhez, majd elmulasztásához.

Miben mások a  prémium és szuper prémium kutyatápok, mint a többi eledel?

Ezek a kutyaeledelek kiváló fehérje-, és szénhidrát – vitamin – és tápanyagforrások. Ahhoz, hogy egy kutya egészséges, hosszú életű legyen, szüksége van arra, hogy minden számára szükséges tápanyagot megfelelő mennyiségben kapjon meg. A minőségi összetevőknek köszönhetően nem kell aggódnod amiatt, hogy káros anyagot jutnak a kedvenced szervezetébe, mint ahogy esetleges ételallergia kialakulásától sem kell tartanod. Nem beszélve arról, hogy kutyusod szőr selymes, fényes és dús lesz egy ilyen menütől.

A nem prémium vagy szuper prémium kategóriába tartozó tápok táborát leginkább a hipermarketekben kapható termékek képviselik, melyek árban sokkal kedvezőbbek, ám összetételük nem felel meg a kutyád igényeinek. Ennek hatási hosszú távon pedig nem csak a bundáján, de az egészségén is meglátszanak majd. Tudatos tápválasztással azonban mindez elkerülhető. Ha nem vagy biztos benne, a te kutyádnak melyik lenne a leginkább megfelelő, keress minket bizalommal!

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

Idex kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...