Kutyafajták, akik ismerik a hosszú élet titkát

Mindannyian a lehető legtovább szeretnénk élvezni kedvencünk társaságát, természetes, hogy elvesztésének gondolatával foglalkozni sem akarunk. A hosszú, boldog élethez elengedhetetlen a minőségi táplálás és a megfelelő gondoskodás, van azonban még egy tényező, ami hatással lehet kutyánk élettartamára: az, hogy milyen fajta. Jöjjön a 10 leghosszabb élettel megáldott fajta, a www.cesarsway.com cikke alapján!

 

1. Máltai selyemkutya

Szerencsére a máltai selyemkutyák kevés komoly genetikai betegségre hajlamosak, ezért várható élettartamuk 15 év. Érdekesség, hogy a szukák átlagosan 1 évvel tovább élnek, mint a kan kutyák.

2. Beagle

A valaha volt legidősebb beagle Butch névre hallgatott, és 27 évesen halt meg 2009-ben. Fajtatársainak átlagéletkora a selyemkutyákéhoz hasonlóan 15 év.

3. Ausztrál juhászkutya

A rendkívüli intelligenciájukról ismert terelőkutyák igazi energiabombák, emellett egyikei listánk nagyobb testű kutyáinak. Átlagéletkoruk 15 év.

4. Shih-tzu

A „mini oroszlánok” egykor a kínai Ming-dinasztika kedvelt ölebei voltak, míg napjainkban világszerte rajonganak értük. Ha szerencsések vagyunk, akár 15 évig is társaink maradnak.

kutyabarat kutyabarát

5. Lhasa apso

Források szerint a legidősebb lhasa apso 29 évesen lépett az örök vadászmezőkre, 1939-ben. Gyanakvó természetű az idegenekkel szemben, ezért remek beltéri házőrző. 15 év az átlagéletkora.

6. Cockapoo

Ahogyan a nevéből kiderülhet, a cockapoo a cocker spániel és az uszkár (pudli) kereszteződéséből született, afféle design kutyafajtának nevezik. A statisztikák szerint 16 éven át áraszthatjuk el törődésünkkel.

7. Jack Russel terrier

Nem tudni, hogy kimeríthetetlen energiaforrásai miatt van-e, de a Jack Russel terrier is igencsak hosszú életet tudhat magáénak. Testben 16 emberévig, lélekben örökké velünk marad.

kutyabarat kutyabarát

8. Toy uszkár

Amilyen kicsik, annyira hiperaktívak a toy uszkárok. Méretükkel fordított arányos a várható élettartamuk, ami nem kevesebb, mint 16 év.

9. Csivava

A legkisebb kutyafajta szintén szerencsés, ami a genetikai betegségeket illeti. Megfelelő tartás mellett 17 évig lehet hű társunk.

10. Új-guineai éneklő kutya

A világ legritkább kutyafajtája éneklésre emlékeztető vonyításáról kapta a nevét, és vélhetően nem több, mint 100 van belőle a világon. Bár „egyszerű észjárásúnak” tartják, olyan értékei vannak, amelyek miatt nem tudjuk nem imádni. Nagyon kedves, barátságos kutya, átlagéletkora 18 év.

kutyabarat kutyabarát

 

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

 

Forrás: www.cesarsway.com
Képek: Unsplash, Flickr

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...