Saját KB bal
Saját KB jobb

Érzékeny emésztés

Az érzékeny emésztés négylábú kedvenceink életét épp úgy meg tudja keseríteni, ahogy az emberekét. Mik a tünetei, mi a gazdi teendője ilyen esetben és mivel tudunk segíteni kedvencünknek? Cikkünkben erre keressük a választ.

AZ ÉRZÉKENY EMÉSZTÉS TÜNETEI

Ha az alábbi tünetek valamelyikét tapasztalod tartósan a kiskutyádnál, felmerül a gyanú, hogy érzékeny emésztéssel küzd:

– hányinger vagy fuldoklás evés közben

– puffadás, felfúvódás

– gyakori, laza vagy hasmenéses széklet, vagy épp székrekedés

– erős érzékenység az étrend megváltozására

– töredező, fénytelen, fakó szőr

MI A TEENDŐ ILYEN ESETBEN?

Kutyánk emésztőrendszere kulcsfontosságú a hosszú távú egészsége megőrzésében. Fontos szerepe van a tápanyagok felszívódásában, energiává történő átalakításukban és a megemésztetlen részek kiválasztásában. Kevesen tudják, de az immunsejtek 70%-a itt található, ezért ha nem működik megfelelően, annak súlyos egészségügyi következményei is lehetnek.

Ha a fent felsorolt tünetek néhány nap alatt nem szűnnek meg, fordulj állatorvoshoz, hogy kiderüljön, valóban érzékeny emésztés áll-e a háttérben.

Az emésztési problémákra sok esetben megoldást nyújt a megfelelő étrend. Arra érdemes figyelni, hogy a kiválasztott eledel jó minőségű fehérjét és könnyen emészthető szénhidrátot tartalmazzon.

A PURINA állatorvosai és táplálkozási szakértői által kifejlesztett OPTIDIGEST formulán alapuló PRO PLAN® termékcsalád az érzékeny emésztésre hajlamos kölyök- és felnőtt kutyák sajátos igényeinek megfelelő táplálkozást biztosít.

Könnyen emészthető összetevőket tartalmaz, melyek támogatják kutyája emésztését és elősegítik a jó minőségű, tömör székletet.

– Különleges formulája bentonitot, egy természetes agyagot is tartalmaz, mely megköti a felesleges vizet a szilárdabb széklet érdekében.

Serkenti a bélben található jó baktériumok növekedését, így támogatva a bélrendszer, és ezen keresztül a szervezet általános egészségét.

Gondosan főzött, magas minőségű összetevői gondoskodnak róla, hogy a tápanyagok a sejtek számára könnyen felhasználhatók legyenek, ezáltal kedvencünk még többet tud hasznosítani táplálékából.

– Minden PURINA® PRO PLAN® OPTIDIGEST® eledel magas minőségű bárányból származó fehérjéket tartalmaz, mely ideális az érzékeny emésztésű kutyák számára

MELYIK ELEDELT VÁLASSZAM A KUTYÁMNAK?

Fontos, hogy kedvencünk olyan teljes értékű eledelt kapjon, ami figyelembe veszi testméretét, életkorát és speciális igényeit, és biztosítja az összes olyan esszenciális tápanyagot, amire szüksége van a mindennapokban az egészséges élethez és jólléthez.

A PURINA® PRO PLAN® OPTIDIGEST® formulát tartalmazó termékek mind könnyen emészthető összetevőkből állnak, amelyek megkönnyítik a kutyák számára az emésztés folyamatát.

KÖLYÖKKUTYÁK

Ha érzékeny emésztésű kölyökkutyának keresel eledelt, válaszd a bárányban gazdag PURINA® PRO PLAN® Medium Puppy Sensitive Digestion with OPTIDIGEST termékünket, amely tartalmazza az összes tápanyagot, melyre kölyökkutyádnak szüksége van a mindennapi egészséges élethez.


Tipp: vemhes és szoptatós kutyák számára is megfelelő!


FELNŐTT KUYÁK

Mini- és kistestű kutyáknak a bárányban gazdag PURINA® PRO PLAN® Small&Mini Adult Sensitive Digestion with OPTIDIGEST eledelt ajánljuk, amely prebiotikumokat tartalmaz, ezzel tudományosan bizonyított módon elősegítve a bifidobaktérium szaporodását a bél mikroflórájának jobb egyensúlya érdekében.

Közepes testű kutyáknak a bárányban gazdag PURINA® PRO PLAN® Medium Adult Sensitive Digestion with OPTIDIGEST eledelt javasoljuk, amely szabadalmazott főzési eljárásunkkal gondosan készült, hogy megőrizhesse a magas minőségű bárányból származó tápanyagokat.

Nagytestű, atletikus testalkatú kutyáknak próbáld ki a bárányban gazdag PURINA® PRO PLAN® Large Adult Athletic Sensitive Digestion with OPTIDIGEST eledelt. Az OPTIDIGEST® formula válogatott összetevők kombinációja, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz a nagytestű kutyák különleges igényeinek megfelelően, és segít jó kondícióban maradniuk.

Nagytestű, robosztus testalkatú kutyáknak fejlesztettük ki a bárányban gazdag PURINA® PRO PLAN® Large Adult Robust Sensitive Digestion with OPTIDIGEST eledelt, amely elősegíti a jó minőségű székletet és minden tápanyagot megad, amelyre a kutyáknak szüksége van.


Tipp: tápváltásnál ügyelj a fokozatosságra! 7-10 nap alatt célszerű átállni az új eledelre, ugyanis a túl hirtelen tápváltás is okozhat emésztési panaszokat kedvencednél.


Tudj meg többet az OPTIDIGEST formulán alapuló PRO PLAN® eledelekről itt:

http://www.purina-proplan.hu/products/optidigest

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...