Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyakölykök megfelelő etetése már egy hónapos kortól

Bármilyen fajta kutyáról is van szó, a kölykök táplálása nagy odafigyelést igényel. Nagy felelősség ez, hiszen ez az az időszak, amikor megalapozod az egészségét. A megfelelő táplálásnak ugyanis köze van az izmok és a csontok fejlődéséhez, valamint általa az ideális mennyiségű vitaminok és ásványi agyagok is bekerülnek a szervezetbe. Nincs sok időd, ugyanis a kölykök mindössze néhány hétig táplálkoznak anyatejjel. Tippek a Kutyakajás.hu Webáruháztól.

Mikor van az elválasztás időszaka?

Ideális esetben a kiskutyákat 6-8 hetes korukban lehet elválasztani az anyjuktól és ebben az időszakban kerülhetnek új gazdihoz is. Az anyatejről való leválás azonban nem történhet egyik pillanatról a másikra. A négy hetes kölykök hozzátáplálását egy hónapos korukban érdemes elkezdeni, így szépen lassan átállhatnak az önálló étrendre. Ha már azt látod, hogy a kicsik ott kíváncsiskodnak az anyjuk tálja körül, akkor érdemes megkezdeni a folyamatot.

Milyen eledelt adjak a kölyökkutyáknak?

Vannak kifejezetten olyan tápok, melyek kölyökkutyáknak készültek és tizenkét hónapos korig teljes mértékig kielégítik a kölykök tápanyag igényeit. Így már kicsi korától kezdve megalapozhatod az egészségét és erősítheted immunrendszerét, hogy később majd erős felnőtt kutyává cseperedhessen és hosszú, boldog élete lehessen. Az Eukanuba kölyöktápok például pont ilyenek. Ezeknek különböző fajtája létezik. A különböző kiszerelések és ízek mellett a kutyus adottságai is számítanak. Vannak külön prémium kölyök kutyatápok kis, közepes és óriás testű kutyusok kölykeinek.

Hogy érdemes hozzákezdeni az etetéshez?

Amikor első alkalommal eteted a kutyádat Eukanuba táppal, fokozatosan három – négy nap alatt építsd be a kutya étrendjébe. Akár napi két – három alkalommal is megetetheted az elején, persze minden alkalommal a csomagoláson feltüntetett mennyiségnek megfelelően. Ez a táp az elválasztási időszak alatt is adható 3-tól 6 hetes korig, az elválasztás alatt vízbe áztatva érdemes kínálni a kutyusoknak.

Miért olyan fontos, hogy prémium tápot kapjanak a kölykök?

A prémium eledelek minden összetevője hasznosítható a kutya számára, míg a hipermarketekben kapható eledelek sok olyan alapanyagot tartalmaznak, amely nem csak nem hasznos, de kifejezetten ártalmas a kutya számára. A könnyen emészthető, hippoallergén hozzávalók megelőzik még az étel intolerancia és az allergia kialakulását. Így biztosíthatod számára az egészséges felnőttkort és a hosszú életet.

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...