Saját KB bal
Saját KB jobb

Így tápláld az allergiás kutyádat!

Ha kiderült, hogy ételallergiában szenved a kutyusod, nem kell kétségbe esned, ugyanis így, hogy már megvan a diagnózis, biztosíthatod számára a teljes életet. Munkánk során már számtalan kétségbeesett gazdival találkoztunk, akiknek a kutyusa vakarózott, hullott a szőre és kedvetlen volt. Miután kiderült, hogy a tünetek mögött allergia áll, már tudtunk nekik segíteni. Ugyanis ha megfelelő összetételű és minőségi, hipoallergén kutyatápot választasz, újra visszakaphatod az energikus, játékra mindig kész kutyusodat.

Mire kell odafigyelni a hétköznapokon egy allergiás kutya esetében?

Valójában minden kutya esetében érdemes odafigyelni ezekre a dolgokra, hiszen bármikor kialakulhat az intolerancia. Az első és legfontosabb, amit meg kell értenünk a kutya helyes táplálásával kapcsolatban, hogy esetükben az étkezés nem a gasztronómia megismeréséről szól, sokkal inkább a létfenntartó ösztöneik dominálnak. Szóval biztosan értékelni fogja, ha adsz neki egy kicsit a fánkból vagy péksüteményből, amit éppen eszel, hosszútávon viszont ezekkel a húzásokkal nagyon rosszat teszünk az egészségének. Ugyanezt a problémát veti fel az „asztal alatt etetés” problémája is, mikor a család minden tagja ad egy – egy falat ételt a tányérjáról a kutyának.

Mit jelent a hippoallergén kutyatáp?

Nem is gondolnád, mennyi múlik azon, milyen eledellel eteted a kedvenced nap mint nap. Egy jó minőségű táppal tehetsz az allergia kialakulása, a szív – és érrendszeri megbetegedések, de még a cukorbaj kialakulása ellen is. A Brit Care hippoallergén kutyatápok fő összetevői a bárány, a lazac valamint a rizs és a burgonya. Ezek mind olyan könnyen emészthető, hippoallergén hozzávalók, melyek megelőzik még az étel intolerancia kialakulását is. A Brit Care eledelek gyártói arra is odafigyelned, hogy eledeleik aminosavak segítségével segítsék megfelelő módon hasznosítani a bevitt fehérjét a kutya szervezetében. Ha elolvasod az összetevőket, láthatod, hogy vannak benne úgynevezett gyümölcs-oligosacharidok is. Ezek a megfelelő bélflóra kialakulását segítik elő, míg a mannan-oligosacharidok támogatják a bélrendszer működését és az immunrendszert.

Mi történik ha nem foglalkozol az allergiás tünetekkel?

Az ételallergia mellett élhet teljes életet a kutyád, azonban ha nem foglalkozol a tünetekkel, akár nagyon nagy baj is lehet belőle. Kialakulhat epilepszia, szervi elégtelenség, ízületi gyulladás, pajzsmirigy probléma vagy akár rák is. Éppen ezért fontos, hogy a tüneteket külsőleg is kezeljék, míg kiderül, milyen étel okozza a problémát.

Ha allergiás a kutyám, akkor tulajdonképpen egy beteg kutya gazdája vagy?

Még véletlenül sem, az allergia hippoallergén táp fogyasztása mellett gyakorlatilag fel sem tűnik senkinek. Legfeljebb az szúrhat szemet bárkinek, milyen mozgékony a kutyusod, mennyire fényes a szőre és milyen jó az étvágya.

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

Index kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...