Saját KB bal
Saját KB jobb

„Segítség! Már megint be kell szállnom ebbe a hangos dobozba!” – Így könnyítsük meg kedvencünk számára az autóban való utazást

Az autós utazások sok gazdi számára stresszforrást jelentenek, különösen akkor, ha kedvencük nem szívleli az autóval való közlekedést. Gyakran egyszerűen nincs lehetőségünk teljesen elkerülni azt, különösen a nyári családi kalandok során. Sok négylábú szorong és érzi magát kellemetlenül az autóban, de néhány egyszerű trükk segítségével megkönnyíthetjük számára az autóban eltöltött időt.

Ismerkedés az autóval

Az első lépés a nyugodt autós utazások felé az, hogy a kutyánkat megismertetjük az autóval – feltéve, ha nincs már egy tucat rossz élménye vele, és éppen most kezdünk belevágni az autos kalandokba. Hagyjuk, hogy szabadon felfedezze az álló autót, szagolgassa és alaposan megvizsgálja. Bátran kínáljuk közben jutalomfalattal vagy játsszunk vele az autó közelében, hogy pozitív élményeket társítson hozzá. Ha mancsosunk már többször utazott velünk négy keréken, akkor is segítségül hívhatjuk a jutalmazás és a pozitív behatások erejét. Rejtsünk el egy-egy finomságot vagy játékot az ülés alatt, és hagyjuk, hogy a kutya megtalálja azokat a még álló kocsiban.

Rövid utak, több megálló

Próbáljunk kezdetben rövid utakra indulni, és iktassunk be több megállót. Sok négylábú a túl hosszú út során képes besokallni a járműtől, de egy kis nyujtózással, sétával és szaladgálással könnyíthetünk a dolgon. Próbáljuk kitapasztalni, mi az a táv, amit a kutya még tolerál, és igyekezzünk ennek megfelelően tervezni.

Biztonságos elhelyezés

Biztosítsunk számára biztonságos és kényelmes helyet az autóban. Használjunk kutyaszállító boxot vagy speciális kutyaülést, hogy érezze a stabilitást. Néhány négylábú a mozgástól és a bizonytalan elhelyezéstől lesz rosszul, és az természetesen biztonságára is veszélyt jelent.

Megfelelő szellőzés és hőmérséklet

Az autóban mindig biztosítsuk a megfelelő szellőzést és a kényelmes hőmérsékletet. A túl meleg vagy hideg autó növelheti a kutya szorongását és diszkomfortérzetét. Ha szükséges, használjunk klímaberendezést vagy húzzuk le az ablakot – ügyelve természetesen arra, hogy a kutya ne tudjon kiugrani.

Szokásos rutin és tárgyak

Vigyük magunkkal a kutya kedvenc játékát, takaróját vagy bármilyen tárgyát, amely megnyugtathatja őt. A megszokott illatok és tárgyak segíthetnek csökkenteni a stresszt és otthonosabbá tenni az autót.

Nyugtató zene és hangok

Az autós utazások során halk, nyugtató zenét játszva csökkenthetjük a kutya szorongását. Vannak speciálisan kutyáknak készült zenei válogatások is, amelyekkel szintén ezt a hatást érhetjük el. Természetesen sokukat óriási kihívás kizökkenteni a stresszből, de némi nyugtató zene nagyobb hatással bírhat, mint elsőre gondolnánk. Egy próbát biztosan megér!

Egy kis extra támogatás

A PLATINUM Fit-Bits Relax funkcionális jutalomfalat kiválóan támogatja a kutyát, valahányszor szorong, ideges vagy stresszes. Tökéletes a hosszú autós utazásokhoz,
a tábortüzes estékre, az állatorvosi látogatások előtt, de olyan kutyák számára is, akikre általában jellemző a szorongó, ideges vagy stresszes állapot.

A teljesen egyedi FSG eljárás során a húst saját tápanyagban gazdag húslevében készítik, akárcsak a konyhában. A funkcionális jutalomfalatok – így a PLATINUM Fit-Bits Relax –  elkészítése során a friss húst alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig főzik, és a húslevet a redukciónak nevezett főzési technikával folyamatosan sűrítik.

A Fit-Bits jutalomfalatok így:

  • különösen táplálóak
  • igazi csemegék a kutya számára
  • a húslé miatt puhák, de jól rághatók
  • kiválóan emészthetők
  • nem duzzadnak meg a kutya gyomrában (nincs puffadás)
  • kevesebb szénhidrátot tartalmaznak

A Fit-Bits funkcionális jutalomfalatok beszerezhetők a PLATINUM kutyatáp webáruházban IDE kattintva!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...