Saját KB bal
Saját KB jobb

Hajléktalan gazdik és kutyáik számára nyújt segítséget egy szervezet Nagy-Britanniában

Az emberek és az állatok közötti kötelék erős, és sokan nehezen tudják elképzelni az életüket háziállatuk nélkül. Ezek a kötelékek gyakran még erősebbek a hajléktalan gazdik életében. Ugyanakkor a nehéz helyzetben élő emberek számára komoly nehézséget jelent például állatorvosi ellátáshoz jutni szeretett társaik számára.

Az Egyesült Királyságban egyre nő a hajléktalan emberek száma. A becslések szerint 2022-höz képest 2023. őszén 27 százalékkal többen voltak kénytelenek legalább egy éjszakát fedél nélkül tölteni. Ezért a StreetVet nevű országos jótékonysági szervezet egyre több helyen igyekszik ingyenes és hozzáférhető állatorvosi ellátást és szolgáltatásokat nyújtani. A szervezet elsősorban a hajléktalan gazdik és kedvenceik számára nyújt segítséget.

 

A StreetVet célja az ember-állat kötelék védelme. Ahelyett, hogy az utcán élő gazdiktól elszakítanák az állataikat, a szervezet azon dolgozik, hogy segítsen a gazdiknak kedvenceik megfelelő ellátásában. A  szervezetet 2016-ban két állatorvos, Jade Statt és Sam Joseph alapították. Mára egy kiterjedt, közel 600 állatorvosból és állatorvosi asszisztensből álló önkéntes hálózattá nőtte ki magát. Tevékenységük legfőbb része, hogy ingyenes, hozzáférhető állatorvosi ellátást és szolgáltatásokat nyújtanak hajléktalan emberek számára szerte az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyságban minden negyedik hajléktalan embernek van háziállata. Gyakran már a hajléktalanná válásuk előtt is gazdik voltak, így ez a szolgáltatás létfontosságú mentőöv számukra. A StreetVet állatorvosai legtöbbször helyben is végezhető rutin beavatkozásokat hajtanak végre. Például parazita mentesítést, védőoltások beadását vagy fertőzések ellátását. Ha egy háziállatnak olyan kiegészítő ellátásra van szüksége, amelyet az utcán nem lehet megoldani, például ivartalanításra vagy fogászati kezelésre, beutalják egy helyi állatorvosi rendelőbe, és fedezik a kezelés költségeit.

Bár a StreetVet pácienseinek 85 százalékát kutyák teszik ki, más társállatokat is kezelnek. Többek között macskákat, nyulakat, vadászgörényeket, kígyókat, teknősöket, patkányokat is!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.co.uk/pet-lifestyle/streetvet-supports-people-and-pets-homelessness?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C9XcYKFRlDg; Kép: Photo by Digamber Singh Rathore: https://www.pexels.com/photo/a-man-sitting-on-pavement-near-a-dog-11345965/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...