Saját KB bal
Saját KB jobb

Nyomokban fémdarabkákat tartalmazhat

Több mint 3000 csomag kutyanasi visszahívása mellett döntött egy amerikai kutyaeledeleket gyártó vállalat. A visszahívás oka, hogy a termék „fémdarabkákat tartalmazhat”.

A  Virginia állambeli Richmondban működő kutyanasikat gyártó vállalat 3551 zacskó zöldpacalos rágcsát hív vissza. A hivatalos kommunikáció szerint a termékekbe fémdarabok kerülhettek. A gyártó cég mentségére szóljon, hogy önként döntöttek a visszahívás mellett, amikor észlelték a hiba lehetőségét. Tehát nem fogyasztói bejelentés vagy panasz hatására cselekedtek. Jó hír az is, hogy egyelőre, úgy tűnik, a fémdarabkákat tartalmazó rágcsák nem okoztak megbetegedést vagy sérülést.
A gyártó közleményben hívja fel a gazdik figyelmét, hogy ha vásároltak a kérdéses termékből, ne adják azt oda a kutyájuknak. „A fémtárgyak esetleges jelenléte egészségügyi kockázatot jelenthet kutyája számára. Ha úgy gondolja, hogy kutyája fogyasztotta az érintett terméket, figyelje, hogy kutyája rosszul érzi-e magát vagy szokatlanul viselkedik-e, és azonnal forduljon állatorvosához.” – javasolja a gyártó.

Ez mind remek, és nagyon gondos, de azért kilóg a lóláb. És a mindenkiben felmerülő kérdésre ez a gyártó sem ad választ. Hogyan lehet az, hogy fémdarabkák kerülnek egy kutyák számára szánt eledelbe? Vagy műanyag darabok, állatorvosi altatószer maradványai, komoly megbetegedéseket okozó fertőző kórokozók? Ezek olyan kérdések, amelyek minden olyan gazdit nyugtalanítanak, aki a gyártókban bízva, az ő ígéreteikre támaszkodva próbálja a lehető legjobb termékeket megvenni a kutyájának.

A kutyaeledelek gyártása közel sem kötött olyan szigorú szabályozáshoz mint az emberi élelmiszer gyártása. Sokszor éppen az emberi fogyasztásra nem alkalmas termékek kerülnek a kutyaeledelbe. A tollak, csontok, csőrök feldolgozás után állati eredetű fehérjeként lesznek feltüntetve a zacskón. Az pedig, hogy a kutyaeledel emberi fogyasztásra is alkalmas alapanyagokból készül, ritka mint a fehér holló.

Ez az eset is figyelemfelhívás. Nézzük meg az eledelek, nasik, jutalomfalatok összetételét. Válasszunk olyan terméket, amelynek a gyártása során betartják az EU-s higiéniai és minőségi normákat. Ha kérdésünk van a gyártási eljárással vagy a felhasznált alapanyagokkal kapcsolatban, ne habozzunk információt kérni a gyártótól! A felelős állateledel gyártó cégek szívesen adnak felvilágosítást. Ha egy termék szaga, színe, állaga eltér a megszokottól, vagy nem találjuk megfelelőnek, szintén forduljunk a gyártóhoz vagy a forgalmazóhoz.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-nutrition/green-tripe-treat-recall-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C8fM__FBBNN; Kép: Photo by Cup of Couple: https://www.pexels.com/photo/a-pomeranian-dog-lying-on-wooden-floor-8473518/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...