Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyák és randi appok – megmutassuk az ebet a profilunkon?

Ha megszállott kutyás vagy, és regisztrálsz a társkereső appok valamelyikén, felmerülhet e kérdés, vajon kutyás vagy kutya nélküli képet tegyél fel? Mármint, ha van egyáltalán kutya nélküli képed…

A Guide Dogs brit szervezet 2023-ban végzett egy felmérést éppen ebben a témában. Az 1000 válaszadó kétharmada azt mondta, hogy inkább választanak valakit, ha a profilképen egy kutya is szerepel. Elgondolkodtató. Mármint, persze, ha kutyás vagy, és a másik is az, akkor ez legalább egy közös pont. Viszont, megvan a veszélye annak is, hogy valaki éppen ezért fotózkodik kutyával. Mint amikor a politikusok gyerekekkel fotózkodnak, hogy szimpatikusabbnak tűnjenek. Vagy Hugh Grant karaktere az Egy fiúról című filmben, aki egyedülálló szülőnek tetteti magát, hogy randizhasson egy anyukával… Ehhez még egy gyereket is kölcsön kér, a teljes hitelesség kedvéért. Szóval, ezzel csak azt akarjuk mondani, hogy nem szabad bedőlni a cuki kutyás kontentnek (sem).

A felmérés résztvevői azt mondták, hogy nem az motiválta őket, hogy ténylegesen találkozzanak a profilban szereplő kutyával. Komolyan?!  Ehelyett, állítólag, az tetszett nekik, amit a kutyatartás mond az illetőről. A kutyatartók, a közvélekedés szerint, gondoskodók, felelősségteljesek, és tudják, hogyan kell valakinek az igényeit a sajátjuk elé helyezni. Ez, valószínűleg, mint minden sztereotípia, azért nem minden esetben fedi a valóságot. Mindenesetre, ha szeretnénk, hogy így vélekedjenek rólunk, akkor mindenképpen mutassuk meg az ebet a profilunkon.

Végül, de nem utolsó sorban, lehet, hogy azért is érdemes már az appok által használt első profilképen a kutyával feltűnni, hogy elkerüljük a félreértéseket. Ha valaki nem szereti a kutyákat, így azonnal tudhatja, hogy nem mi leszünk számára az ideális pár. Azok is távolról elkerülnek majd minket, akik szerint a kutya helye a láncon van, vagy egyéb kulturálisan radikálisan különböző nézeteket vallanak a kutyatartásról. Így elkerülhetjük azt a kínos első randis szitut, hogy az addig egészen szimpatikusnak tűnő egyént untatják a kutyás történeteink. Vagy nem lelkesedik fel a 23. kutyás fénykép láttán.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/heavy-petting-dog-dating-profile?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C8sXZboBwF-; Kép: Photo by RDNE Stock project: https://www.pexels.com/photo/a-woman-doing-a-selfie-with-dog-7348626/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...