Saját KB bal
Saját KB jobb

Kivel néznéd meg az esti filmet? A kutyáddal vagy a pároddal?

Van egy szabad estéd és nincs más vágyad, mint elnyúlni a kanapén és megnézni egy jó filmet. Popcorn kész, hideg limonádé szintúgy. Már csak az a kérdés, ki heveredjen melléd az előbb említett kanapén. A kutyád, vagy a párod?

Egy új felmérés szerint, amelyet egy ismert amerikai kutyaeledeleket gyártó cég megbízásából készítettek, az emberek véleménye erősen megoszlik a kérdésben. A 2000 megkérdezett 43 százaléka inkább a kutyájával nézne filmet, mint a párjával. Már, persze, ha választani kell.

Nem csak az derült ki, hogy hányan néznének inkább a kutyájukkal filmet, hanem az is, hogy milyen okok állnak a döntés hátterében. A kutyás filmezők negyvennégy százaléka azt mondta, hogy azért kedveli jobban kutyája társaságát, mert a kutyája nem szól bele a filmbe. 42 százalékuk számára fontos, hogy a kutyája nem kérdezősködik. Hát, ez teljesen érthető, és biztosan az olvasók között is van, aki szimpatizál ezekkel az indokokkal. A harmadik leggyakoribb indok azonban teljesen más: a válaszadók 35 százaléka azért választja inkább a kutyáját egy filmes estén partnerül, mert az jobban bújik hozzá, mint a párja.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 95 százaléka szokott filmezni a kutyájával otthon, 63 százalékuk rendszeresen. A gazdik huszonkilenc százaléka szerint kutyájuk a természetfilmeket kedveli, míg 25 százaléka szerint a rajzfilmeket. Érdekes módon, a gazdik 30%-a szerint a kutyájuk a klasszikus filmeket és tévéműsorokat részesítik előnyben. Ez, persze, lehet, hogy inkább a gazdik véleményét tükrözi. A felmérésben résztvevő gazdik 32 százaléka nevezte el kutyáját klasszikus film- és tévékarakterekről, 16 százaléka pedig ikonikus színészekről és színésznőkről.

A kutyás gazdik nem csak a kanapén, a képernyőn is szívesen látják a kutyákat. A többség nagyobb valószínűséggel nézne meg egy olyan filmet, amelyben kutya szerepel. 73 százalék pedig szívesebben nézne olyan filmet, amelyben a kutya főszerepben van. Hát, itt azért kérdéses, hogy a kanapén fekvő eb mennyire szólna bele a filmbe!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/acana-giveaway-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C8u_-yJt32S; Kép: Photo by Andres Ayrton: https://www.pexels.com/photo/young-ethnic-woman-watching-tv-while-resting-on-couch-with-dog-6579065/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...