Saját KB bal
Saját KB jobb

Újra a pályán a Yongnuo

A fényképezés folyamatos fejlődésére a világítástechnikai piacnak is reagálnia kell. A verseny kiélezett, a piaci szereplők erősek. Az elért sikerek után azonban egyik gyártó sem teheti meg azt, hogy elégedetten dől hátra. A kivívott szintet nem csak elérni kell, hanem megtartani is. Sokszor ez utóbbi nagyobb feladatnak tűnik azon gyártók számára, akik már bizonyítottak.

Ahogy minden más piac, úgy a világítástechnikai is keresi az innovatív megoldásokat, és figyeli a vásárlói reakciókat. Egy új termék megalkotásakor pedig hangsúlyozottan a felhasználók igényeit veszik figyelembe. Ha egy gyártó nem így tesz, akár széleskörű termékpalettája ellenére is veszíteni kezd híveinek számából.

Régi dicsőség, új kihívás

A Yongnuo pár éve jelent meg a piacon, és rövid idő leforgása alatt óriási népszerűségre tett szert fotós körökben. Nem túl drága és alapvetően jó minőségű fotós kiegészítőket gyártott, vezető márka lett a világítástechnikai eszközök és kellékek terén. Idővel aztán a villanófényekről elkerült a hangsúly, és a cég nem reagált a nagyobb teljesítményű vakuk igényére.

A sokféle termék, a kissé átláthatatlan elnevezés/számozás, az egységes rendszer hiánya sem tett jót a Yongnuonak. A fő vonalat a LED lámpák, mobilos tartozékok és olcsó objektívek képviselték. Amikor színre lépett a világítástechnikai piacon a Godox, a Yongnuo igazán háttérbe került.

Friss termékek

Mára úgy tűnik, hogy Yongnuo kezd visszatalálni régi önmagához. A YN560-TX Pro a cég új vakuvezérlője, amely együttesen tudja vezérelni a manuális és TTL vakukat, azok erejét, zoomjukat, üzemmódjukat. A kompatibilitás jegyében, a kommunikációs nyelvnek köszönhetően használatával különféle márkájú vakuk és kioldók is tudnak majd összehangoltan működni.

A vakukioldó mellett megjelent egy friss vaku is. Bár az YN200-as elnevezésű villanófény jelentősen hasonlít a már említett Godox cég AD200-as vakujához, egy ügyes és praktikus kivitelről van szó. A 200W-os vaku bare-bulb fejjel lesz majd elérhető, így a cserélhető fejekről le kell mondanunk.

Az YN200-as akkumulátorának kialakítása is eltér a Godox AD200-tól.  Nagy valószínűséggel a Yongnuo ennél a terméknél is követi a régi trendet. Hivatalos ár még nincs, de valószínűleg olcsóbb lesz, mint riválisa népszerű zsebvakuja.

Új lendület

A Yongnuo hallgatott az idők szavára, és úgy tűnik, hogy nem elégszik meg a sokadik hellyel. Újra bejelentkezett a nagyok versenyébe, és szemmel láthatóan friss lendületet vett. Az ismert termékpaletta az évek során talán túl nagyra duzzadt és átláthatatlanná vált, ezért vélhetően a cég emberei a kínálat finomításán dolgoznak. A kioldók vezérlési rendszereinek összehangolása és a YN200-as vaku színrelépése is azt sejteti, hogy változtatni kívánnak a régi megoldásokon.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...