Saját KB bal
Saját KB jobb

A húsfeldolgozás top 5 szerszáma, amire szükséged lesz

Ahhoz, hogy megfelelően előkészítsd eladáshoz vagy disznóvágáskor a jó minőségű húsokat, a gyors és megbízható feldolgozáshoz a professzionális eszközök is nélkülözhetetlenek.

A konyhai folyamatoknak, az egyes műveleteknek is megvannak a maga eszközei, amelyek megkönnyítik az élelmiszerek feldolgozását, elkészítését, így nem nélkülözhetjük, ha jól és eredményesen akarjuk csinálni. A szerszámok minőségére is oda kell figyelni, egy életlen késsel nem sokra megyünk. Melyek azok az eszközök, amelyek nem hiányozhatnak?

Élő állatból húsipari termék

Akár baromfit vagy más szárnyast, akár sertést, marhát vagy vadhúst vágunk, szinte minden porcikájuk feldolgozható, felhasználható valamilyen finomság készítéséhez. Persze ma már van, hogy a szalámik, kolbászok nem az állatok kimosott és fertőtlenített belébe, hanem a Böllér webshopban is elérhető műbelekbe kerülnek betöltésre. 

Ahhoz, hogy a pultokban kívánatos, és a fogyasztók által felismerhető állati részek kínálják magukat, a húsokat fel kell dolgozni. Ennek pedig megvannak a maga eszközei. A vágás, szeletelés vagy fűrészelés, a húsdarálás, a töltés minőségi eszközök és berendezések nélkül nem lehet eredményes. Ezekre éppúgy szükség lehet a hentesüzletekben és húsüzemekben, mint otthoni használatkor egy disznóvágás alkalmával. 

Amire minden húsfeldolgozásnál szükség van

A húsok előkészítéséhez rendkívül fontos a szúrókés használat, amely a böllérek alapvető szerszáma. Más-más hosszúságú kést kell választani a szárnyasokhoz, a sertéshez, a marhához. 

A csontfűrész a böllérek, a hentesek, a vadászok egyik alapkelléke, ugyanis ritkán vásárolunk, illetve van szükségünk nagyobb adag húsokra. Ahhoz, hogy hatékonyan és precízen feldarabolhatók legyenek, a csontfűrész elengedhetetlen. De ez az eszköz alkalmas a fagyasztott húsok darabolására is. 

A csontozókés szintén nem maradhat ki a készletből, sőt, erre akár otthoni felhasználásra is szükség lehet. Az átlagosan 12-17 cm hosszú hegyes kések segítségével könnyen leválaszthatjuk a csontról a húsos részeket. A merev csontozókés a marha- és sertéshúsokhoz, a puhább élű pedig a baromfi- vagy hal kicsontozására szolgál. 

Egy nagy méretű bárdot sem nélkülözhetünk, ha vastagabb csontokat, illetve csontos húsokat szeretnénk nagyobb darabokra bontani. 

Mindig bevetésre készen

A megfelelő, minőségi húsfeldolgozó szerszámok csak abban az esetben jelentenek segítséget, ha mindig használatra készek. Vagyis nemcsak tisztán és elérhető módon tároljuk őket, hanem a késeket megélezve, bevetésre készen tartjuk. Ehhez szükségünk lesz egy megfelelő késélezőre, ugyanis a gyakori használat során a pengéjük tompává, szinte használhatatlanná válhat.

Késélező szakemberhez is vihetjük, de egyszerűbb és költséghatékonyabb, ha magunk állunk neki megélezni. Megbízható, tartós darabot válasszunk, hogy minőségi munkát végezhessünk vele!

Gondolj a környezetre is, válassz prémium alapanyagokból készült nívós eszközöket, hogy ne kelljen gyakran újravásárolni!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...