Saját KB bal
Saját KB jobb

Vonalkódolvasók és a fenntarthatóság

A mindennapi élet velejárója, hogy számos helyen találkozunk vonalkódolvasó készülékekkel, amelyek sokkal hatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat. Nem feltétlenül tulajdonítunk nekik jelentőséget, de az üzleti életben rengeteg előnyük van.

Az alapvető feladatuk a szkennelés, ami viszont önmagában nem fedi le azt, amit valójában tudnak. Felhasználóként csak a sebesség nyújtotta előnyöket élvezzük leggyakrabban, ami a sorban állással töltött időt csökkenti.

A másik oldalon azonban egy vonalkódolvasó esetén a termékazonosítás és az adatgyűjtés is társul a szkennelési feladatok mellé. Ez olyan lehetőséget teremt a vállalatok számára, ami rendkívül gyorssá, pontossá és hibamentessé teszi a munkavállalók dolgát. A hab a tortán pedig az, hogy mindezt környezetbarát módon lehet megvalósítani.

Kiskereskedelmi kiszolgálás

A legnagyobb bevásárlóközponttól egészen a kicsi boltokig találkozhatunk a vonalkódolvasó előnyeivel. Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban halad a sor a pénztárnál, ami az üzlet hatékonyságát emeli.

Ebből a szempontból ma már elképzelhetetlen, hogy ne így történjen a vásárolt árucikkek kifizetésének folyamata. Ez a dolgozók munkáját is csökkenti, emellett pedig a vásárlók elégedettségét növeli.

Ezeken túlmenően az árukészlet változását is valós időben lehet nyomon követni, ami hatalmas könnyebbséget jelent a leltározás szempontjából. Azzal, hogy automatizált munkavégzés történik, az emberi hibalehetőségek esélye is minimalizálható.

Logisztika vonalkódolvasóval

A logisztikai és a raktározási folyamatok is sokkal hatékonyabbak, ami pedig a szállítást és a rendelésfeldolgozást is érinti. Lényegesebben könnyebb reagálni a gyorsan változó helyzetekre is egy ilyen egyszerű automatizációval.

A valós idejű kapcsolat a vállalati rendszerrel a készletkezelést olyan mértékben felgyorsítja, ami különösen értékes dolog a nagyobb volumenű műveleteknél. Az esetleges problémák felmerülése így sokkal kisebb mértékű, de ha mégis előfordul, gyorsabban lehet rá reagálni.

A szállítmányozás terén szintén hatalmas segítség, mert az áru nyomon követése felgyorsul, és pontosabbá válik általuk. A szkennelésnek köszönhetően az adminisztratív terhek is csökkennek, ami így a papírmennyiség redukálását is elősegíti.

Egészségügyi felhasználás

Egy kicsit más kategória az előzőekhez képest ugyan, de egészségügyi területen is kiemelt hatása van a vonalkódolvasóknak. Sokkal könnyebbé válik velük a betegadatok kezelése, emellett segítenek a pontosabb diagnózisok felállításában és gyorsabb betegellátásban.

A gyógyszerellátásban már némileg hasonló a helyzet, mint a kereskedelem és a logisztika világában. A készítmények azonosítása és nyomon követése mellett a nyilvántartásban is szerepet kap.

Mindent összevetve elmondható, hogy valóban nélkülözhetetlenek a vonalkódolvasók ebben a felgyorsult világban. Vásárlás előtt azonban mérjük fel alaposan a piaci kínálatot, például a Webmaxx áruházában is érdemes szétnézni!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...