Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit kell tudni a modern skandináv szaunaházakról?

Magyarországon számos wellnessközpontban, szálláshelyen lehet szaunázni. Manapság azonban már arra is van lehetőség, hogy a szaunázás élményét mindenki átélhesse akár az otthonában vagy az udvarában.

A Skandimánia által kínált skandináv szaunaházak ugyanis megfizethető áron beszerezhetők. Telepítésük rendkívül egyszerű, csupán egy teherbíró, sík talajra van hozzá szükség.

Egész évben a szabadban lehet egy ilyen szaunaház

Az említett cég által forgalmazott szaunaházikók kellően vastag oldalfalakkal, valamint szigetelt tetővel rendelkeznek. Az időjárás viszontagságai megfelelő karbantartás mellett nem tesznek bennük kárt. Aki szert tesz egy ilyen szaunaházikóra, az tehát az év 365 napján élvezheti a szaunázás kellemes hatásait.

Milyen kályhával működnek a modern szaunaházikók?

A padlóval felszerelt modellek könnyen kifűthetők egy hagyományos, fatüzelésű Harvia szaunakályhával. Ez a lehető leghangulatosabb megoldás a felfűtésre, ám ha valaki a komfortot részesíti előnyben, akkor elektromos tüzelésű kályhával rendelkező szaunaházikót is vásárolhat. Az elektromos változatok előnye a könnyű kezelhetőség, és az, hogy egyáltalán nem kell tűzifával bajlódni.

A minőségi szaunaházak hosszú élettartammal rendelkeznek

Köszönhetően annak, hogy a Skandimánia szaunaházai magas minőségű anyagok felhasználásával készülnek, sokáig az udvar fénypontjai lehetnek. A skandináv dizájn szinte mindenkit levesz a lábáról. A lekerekített, észak-európai borovi fenyőből készült építmények masszívak, strapabíróak, ugyanakkor rendkívül elegánsak is.

Számos különböző kivitelű létezik

Az egyszerűbb, négyzet alakú szaunaházakat a nehezen megközelíthető helyeken is össze lehet szerelni. Némelyiket lapra szerelten kínálják komplett csomagban, de igen könnyen összeállíthatók. Kifejezetten modern hatást keltenek, főként azok, amelyek hatalmas üvegpanelekkel rendelkeznek.

Vannak természetesen exkluzívabb kivitelű szaunaházak is, amelyek olyan hangulatosak, mint egy apró, mesebeli erdei házikó. Sőt, manapság lehet már olyan típusokat is vásárolni, amelyek a szaunázás mellett grillházként is használhatók. Ezek az építmények még újdonságnak számítanak, ugyanakkor egyre keresettebbek.

Ezek ugyanúgy teljes értékű szaunával rendelkeznek, mint egy hagyományos szaunaházikó, ugyanakkor helyt kapott bennük egy grill és BBQ szoba is. Akinek ilyen építmény áll az udvarában, az egy hűvös téli estén vagy egy forró nyári napon is ki tudja használni az adottságait. Egy zimankós napon lazíthat a szauna melegében, vagy épp grillezett ínyencségeket fogyaszthat a családjával és a barátaival.

A szaunázás élményét akár nagyobb társaságok is élvezhetik. A Skandimánia több olyan házikót is kínál, amelyben kényelmesen elfér akár 15 fő is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...