Saját KB bal
Saját KB jobb

Bánj úgy a tűzifával, ahogy a profik!

Nincs annál hangulatosabb, mint bográcsozni egyet a kertben a családdal vagy a barátainkkal. Érdemes azonban tenni néhány előkészületet, hogy mindenki komfortosan érezze magát. Így az eseményen már senkinek sem kell majd tűzifa-hasogatással bajlódnia, és a tűz meggyújtása sem fog nehézséget okozni.

Mi mindenre kell felkészülni?

Ha nem elektromos eszközzel készül az étel, hanem tűzifa használatával tűzrakóhelyen, akkor gondoskodni kell a tűzifa felaprításáról. Az esték, éjszakák sokszor még nyáron is hűvösek, így jó bekészíteni egy adag fát a teraszfűtőhöz is. Ami még fontos, hogy készítsünk be némi segítséget a tűzgyújtáshoz, hogy biztos legyen a siker. A Kert és Otthonbolt grill eszközei között találsz tűzindítótól kezdve faforgácson át gyújtókockát és gyújtóst is.

Nem mindegy, hogy látsz neki a tűzifa hasogatásának

A tűzifa felhasogatására különféle módszerek léteznek. A rönköket sokan a mai napig fejszével darabolják egy hasítótuskón. Akinek azonban nincs ebben tapasztalata és jó állóképességgel sem rendelkezik, annak nem ez a leghatékonyabb módszer. Egyrészt balesetveszélyes is, másrészt pedig meglehetősen fárasztó ez a tevékenység.

Ellenben ha beszerzünk egy öntöttvasból készült tűzifahasítót, akkor sokkal biztonságosabb körülmények között apríthatjuk a fát. Ami a legjobb az egészben, hogy éles fejsze használata nélkül lehet ily módon a kívánt méretűre kaszabolni a rönköket. Használata igen egyszerű: csak helyezzük a rönköt megfelelően az ékre, majd mérjünk rá jókora ütést egy kalapács segítségével.

A modern, magas színvonalat képviselő hasítóékeknek van biztonsági gyűrűje is. Ez azért fontos, hogy meg lehessen előzni azt, hogy a szilánkok szerteszét repüljenek. Bár ez a módszer kétségkívül kevésbé kockázatos, mint bármilyen más gyakorlat, azért a tűzifahasító segítségül hívása esetén is fontos, hogy óvatosak és figyelmesek legyünk.

Sokkal gyorsabban elkészülhetünk a fahasogatással

Általában a fahasogatásról egy hosszú, unalmas és igen fárasztó tevékenység jut az emberek eszébe. Nem kell azonban feltétlenül lemondani egy autentikus, fából készült tűz élményéről, és rögtön elektromos megoldások felé fordulni.

Egy öntöttvas gyújtós és tűzifahasító készlettel minden sokkal gördülékenyebben megy. További jó hír, hogy kevésbé tikkad ki az, aki ilyen eszközt használ, mint aki hagyományos módon fejszével darabolja a farönköket.

Kinek érdemes beszerezni tűzifahasítót?

Mindenkinek érdemes beszereznie egy ilyen eszközt, aki szeretne egy nyári estén fatüzelésű grillen ételt készíteni. Azok számára is jól jöhet ez a tárgy, akik fával fűtenek ősztől tavaszig. A Kert és Otthonbolt kínálatában kapható hasítóékszett kalapácsot is magában foglal, így azt nem kell külön vásárolni hozzá. Két különféle méretű kalapácsos hasítóéket lehet venni ebből a webshopból, ezzel is segítve azt, hogy a vásárlók a fizikai alkatuknak és igényeiknek megfelelő típust tudják választani.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...