Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan használjunk a reverse tippet poly géllel?

Rengeteg alapanyag található a piacon, amivel csodás körmöket tudunk készíteni, viszont nem is olyan könnyű eligazodni közöttük. A poly gél reverse tipp használatával az egyik olyan kombináció, ami alkalmas arra, hogy a saját körmöt meg tudjuk hosszabbítani.

Nagyon sokszor keresünk olyan termékeket is, amelyek kicsit környezettudatosabb megoldásokat jelentenek. Ami azt illeti a reverse tippes technika pont egy ilyen lehetőség! A hagyományos építőzselével ellentétben ugyanis nincs szükség a papírsablonra.

Ebből a szempontból máris környezetbarátabb technológia, mert a tippek többször is felhasználhatóak. Így sokkal kevesebb hulladékot termelünk, mintha az egyszer használatos sablonokkal dolgoznánk.

A reverse tipp előnyei

Egyik hatalmas előnye a reverse tippeknek, hogy nem csak egyszer tudjuk őket használni. Ehhez pedig például a Roniki poly gél kínálata hihetetlen változatos körmök elkészítésére ad lehetőséget. 

Másik pozitív tulajdonságuk, hogy több méretben is megtalálhatóak a készletekben, így minden körömhöz passzol valamelyik darab. Még akkor is előnyös választás a sablonnal szemben, ha nincs tökéletes méret, mert reszelővel igazítható.

A harmadik, és egyben legerősebb előnye pedig, fel tudja gyorsítani a munkát. Egyrészt a köröm megépítésének ideje is csökken, másrészt pedig a reszeléssel töltött idő is.

Hogyan reszeljük a körmöt?

A reverse tippes megoldást úgy is szokták emlegetni, hogy reszelésmentes technika. Ezt természetesen nem szó szerint kell érteni, mert a reszelőre így is szükség van. A nagy különbség viszont a hagyományos építéshez képest, hogy nem a körömfelszínt kell reszelni.

A nagyobb munkát ugyanis az jelenti, hogy megfelelő formát kapjon mind a tíz köröm. Mivel a tipp tökéletes C ívet biztosít, így nincs szükség nagyobb átalakításra. Maximum a körömágynál és a sáncoknál kell igazítani. Ez a munka a köröm alsó részét érinti, és tökéletesen elvégezhető egy bitfejjel és csiszológéppel. Ezáltal szintén gyorsabb lesz a teljes munkafolyamat.

Tippek a reverse technológiához

A hagyományos építőzselék alkalmatlanok erre a technikára a viszkozitásuk miatt, így a poly gél a szükséges alapanyag a reverse tipphez. A megfelelő előkészítés azonban ugyanúgy elengedhetetlen a tapadás és a tartósság érdekében.

A poly gélt egy ecset segítségével is fel tudjuk vinni a tippre, azonban az anyag sűrűsége miatt a spatula használata sokkal könnyebbé teszi ezt a folyamatot. A legfontosabb, hogy 2-3 mm vastagságban terítsük el a gélt egy porcelánecset segítségével.

A teljes építés alatt célszerű kéznél tartani egy kis tálban fixáló folyadékot. Az ecsetünket ugyanis folyamatosan nedvesíteni kell ahhoz, hogy ne ragadjon rá a poly gél. A tippet pedig lefelé billentve a körömágy irányába kell tolni egészen addig, amíg el nem éri a sáncokat.

Érdemes kipróbálni ezt a technikát is, mert a munkát gyorsítja, pillanatok alatt elsajátítható, és sokkal kevesebb hulladékkal jár, mint a hagyományos építés!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...