Saját KB bal
Saját KB jobb

A címkenyomtatók típusai

Az etikett címke egy rendkívül népszerű, termékazonosításra alkalmas eszköz, amely mind az autóiparban, mind a kereskedelemben, mind az élelmiszeriparban fontos szerepet játszik. Ma már elengedhetetlen a vállalatok megfelelő működéséhez, a gyártási folyamatok optimalizálásához.

Sok esetben azonban saját címkenyomtatóra van szükség ahhoz, hogy mindig legyen lehetőségünk pótolni a szükséges mennyiséget. A gyártók a legmagasabb szintű támogatásukkal segítik a megfelelő eszköz kiválasztását, használatát, hogy azok tartósak és időtállóak legyenek. Az alábbiakban a legnépszerűbb és leggyakrabban használt változatokat mutatjuk be.

Milyen címkenyomtatók léteznek és mire használhatóak?

A címkenyomtató egy rendkívül hasznos eszköz abban az esetben, ha egy olyan vállalatról van szó, ahol gyakran van szükség egyedi címke nyomtatására. Az etiketteknek fontos szerepük van a gyártási folyamatoknál, a termékértékesítésnél, gyakran még marketingeszközként is használhatóak. Az esztétikus megjelenést biztosító matricákon feltüntethetjük a legfontosabb információkat, összetevőket, de kerülhet rá akár vonalkód is.

Ahhoz azonban, hogy megfelelő minőségben, méretben és mennyiségben álljon a rendelkezésünkre, fontos, hogy legyen saját címkenyomtató berendezésünk. A DunaSP biztosítja a kellékanyag-ellátást, az etikett címkét, a festékszalagot, emellett igény esetén kiszervezik a javítást és a karbantartást.

A tekercses kiszerelésű öntapadó címkék nyomtatására alkalmas eszközök között megtalálhatjuk többek között a Zebra, a Godex, az Epson, valamint a Sato és a Honeywell készülékeit egyaránt. Alkalmasak folyamatos üzemre, akár ipari felhasználásra is.

Asztali címkenyomtató

A kis teljesítményű tekercses nyomtatók, amelyeknek terhelhetősége napi 3000 címke is lehet, kiválóan alkalmasak kisebb vállalkozások számára. Választhatjuk irodába, kereskedelmi egységekbe, kisebb gyártási folyamatokhoz.

Az asztali verzió a legnépszerűbbek között van, hiszen akinek nincs szüksége nagyobb volumenű mennyiségre, annak bőven elegendő ez a méret. A műanyag mechanikája ellenére alkalmanként jó lehet 30.000 darab címke legyártására is. Fontos, hogy ez ne váljon mindennapossá, igyekezzünk óvni a környezetet és csak annyit előállítani, amennyire valóban szükség van.

Közepes és ipari teljesítményű címkenyomtatók

Másik népszerű termék a közepes kategóriába sorolható berendezés, amelynek napi nyomtatási mennyisége elérheti a 3000 darabot. Kiváló választás logisztikai, gyártói, valamint kereskedelmi felhasználásra egyaránt. Nagy előnye, hogy ennél nagyobb kiszerelésű kellékanyag használható, mint az asztali esetében.

Ami pedig az ipari méretet illeti, ez már bárki számára kompromisszummentes megoldást kínál a címkenyomtatásra. Folyamatos üzemre tervezték, egész nap, a hét minden napján bírnia kell a terhelést. Felépítésük és mechanikájuk teljes egészében fém, ezáltal védelmet nyújt minden külső hatással szemben.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...