Saját KB bal
Saját KB jobb

Rendszeres karbantartással a porszívók maximális teljesítményéért

A legtöbb gépnek, legyen az akármilyen típusú, így a háztartási eszközöknek is, fontos kritériuma, hogy az egyes részeik tökéletesen működjenek. Csak rendszeres odafigyeléssel tudjuk elérni, hogy minden helyzetben hibátlanul támogassák a munkánkat.

Minden alkatrész, amely gyengébb teljesítményt produkál, az egész eszközre hatást gyakorol. Hosszú távon pedig ennél komolyabb problémákhoz is vezet.

Ne várjunk, míg elromlik a készülék!

A takaritogep.hu porszívó alkatrészek és kiegészítők széles kínálatával várja azokat, akik nem szeretnék elhanyagolni a készülékeiket, porszívó szűrők és porzsákok sokasága áll itt rendelkezésre.

Olyan neves márkájú gépekhez is megtalálható náluk minden, ami szükséges lehet, mint például a Dyson takarítógépek, ahol is a légszűrők és HEPA szűrők cseréjére különös figyelmet kell fordítani.

A kopó alkatrészek időnként cserére szorulnak

Porszívók esetében legtöbbször a szűrők azok, amelyeket új darabbal kell helyettesíteni. Még annak ellenére is, hogy ezek többnyire moshatók, idővel mindenféleképpen elkopnak, illetve mivel minden apró szennyeződéstől nem tudjuk megtisztítani ezeket, ezért romlik a hatékonyságuk.

Ez sajnos negatív irányban befolyásolja az egész berendezés teljesítményét, de nem ez az egyetlen probléma vele. Mivel a szűrők hivatottak arra, hogy a levegőbe ne kerüljön vissza semmilyen por vagy más, gondot okozó anyag, ezért az otthonunkban lévő levegőminőség is romlani fog, ha koszosak vagy nem jól funkcionálnak.

Különösen igaz ez a Dyson porszívók mosható légszűrőire. Ezek akár fél éven keresztül is használhatók, természetesen az alkalmazás gyakoriságától függően. A HEPA szűrő a másik nagyon fontos alkatrész, hiszen ez felel a levegő és a kosz megszűréséért.

A csere az egyetlen megoldás arra, hogy a kedvezőtlen következményeket elkerülhessük, és csak rajtunk múlik, hogy időben lépünk, vagy megvárjuk, amíg a készülék menthetetlen állapotba kerül.

A kefékre is fordítsunk figyelmet!

A Dyson porszívóknál a másik gyakrabban cserélendő tartozék nem más, mint a turbókefe. Annak ellenére, hogy a berendezés teljesítményét nagymértékben fokozza ez az alkatrész, mégis az egyik gyengébb pontnak számít. Na nem azért, mert ne lenne kiváló, hanem amiatt, mert nagyon ki van szolgáltatva a szennyeződések romboló hatásának.

A por mellett a hajszálak, illetve kis kedvenccel együtt élő család esetén a szőrszálak is komoly gondot tudnak okozni. Noha cserébe persze a lakásunkat pillanatok alatt meg is tudjuk szabadítani ezektől, pont ennek a tartozéknak köszönhetően. Így máris egyértelművé válik, hogy egy nélkülözhetetlen modulról van szó, amely ugyanakkor megkívánja, hogy időnként vessünk rá egy pillantást.

Távolítsuk el róla a koszt rendszeresen, s amennyiben ez nem lehetséges vagy nem tudunk már tökéletes eredményt elérni ezen a téren, akkor fontoljuk meg a turbókefe cseréjét.

Némi odafigyelés és karbantartás elegendő ahhoz, hogy hosszú élettartamot biztosítsunk Dyson porszívónknak, s mindig pormentes, tiszta lakásban élhessük a mindennapjainkat.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...