Saját KB bal
Saját KB jobb

Használd ki a videómarketingben rejlő lehetőségeket!

A közösségi média platformok elterjedésével a videók és a képek hihetetlenül fontossá váltak a közönség figyelmének megragadásában, így jelentőségüket nem szabad alábecsülni az egyre vizuálisabbá váló világunkban.

A vonzó tartalom létrehozása minden eddiginél egyszerűbbé vált, hiszen a képek, videók, grafikák és szavak előállításának, szerkesztésének és megosztásának egyszerűsége magáért beszél. A képeknek és videóknak ma már ott a helye a marketingstratégiában.

A képek fontossága a médiában

Felgyorsult világunkban, ahol sokszor nincs időnk, igényünk olvasni, a pillanat tört része is számít, így egy kép jobban képes közvetíteni egy történetet, mint 1000 írott szó. Ragadd meg a látogatók figyelmét, tartsd a weboldaladon minél tovább őket, készíttess igényes image vagy reklámvideót az Ideastyle profi csapatával!

A figyelem felkeltésének és fenntartásának legjobb módja egy olyan kép vagy videó, amely arra készteti a nézőt, hogy többet akarjon megtudni. A vizuális eszközök segítségével nemcsak az üzenetet értjük meg jobban, hanem azt is, hogy mi áll az üzenet mögött. Az élénk színek megragadják a figyelmünket a vicces, szokatlan, provokatív, meglepő és/vagy figyelemfelkeltő tartalmakkal együtt. Ennek ellenére nehéz lehet egy összetett üzenet közvetítése.

A közösségi média platformokon a minőségi, figyelemfelkeltő képek lekötik a nézőt, segíthetik a megosztást és a megtekintéseket. Azonban egy vállalkozás, egy márka építése kapcsán jobb, ha távol tartod magad a közönséges stockfotóktól, és jó minőségű, egyedi képeket használsz. 

Felelj meg a közönségnek és a keresőmotoroknak is!

A képeket vagy videókat tartalmazó webes tartalmak jobban teljesítenek, jóval több megtekintést kapnak. 

A weboldalak kapcsán a keresőoptimalizálás fontosságáról sem szabad megfeledkezni. A szép képek fontosak a közönség számára, de a pontos képleírások a keresőoptimalizálás szempontjából is hasznosak.

A nagy arányú telefonhasználat miatt azt is hasznos ellenőrizni, hogy a képek hogyan jelennek meg telefonokon vagy táblagépeken. Szükség esetén méretezd át a képet, hogy jobban illeszkedjen a használt platformhoz.

A videómarketing térhódítása

Nemcsak a képek fontosak, a videó is elengedhetetlen eszközzé vált a megnyerő tartalom létrehozásában. Minden videó első néhány másodperce a legfontosabb a figyelem megragadása szempontjából, ugyanis a kutatások szerint mindössze 8 másodperc van arra, hogy megragadjuk a néző figyelmét. 

A fogyasztók nagyobb valószínűséggel vásárolnak meg egy terméket, ha van hozzá videós tartalom, ezért fontos, hogy a vállalkozások tovább bővítsék e formátum használatát. Azonban ha egy videó alacsony színvonalú, az inkább rontja a márka megítélését.

A profin, egyedi ötletek mentén elkészített videó egy tökéletes zenével kombinálva ütős eszköz lehet a potenciális ügyfelek meggyőzésére, hiszen érzéseket közvetít, akár a weboldalon, akár a közösségi média felületeken, akár prezentáció vagy bemutatkozás alkalmával használod.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...