Saját KB bal
Saját KB jobb

Paprikás étrend a cellulit ellen

Fűszerként minden háztartásban megtalálható a pirospaprika, de jótékony hatásait más területen is hasznosíthatod. Fogyni szeretnél? Nézz ezentúl más szemmel a paprikára, mert egy friss halom, üde, enyhén csípős paprika lesz a cellulit és az úszógumi ellensége. Hihetetlen? Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért nem az.

Frissen, szószként, őrleményként

A diétázás sokszor azért hal hamvába, mert egy kényszernek, lemondásnak éled meg. Való igaz, hogy ilyenkor elő kell venni a kalóriatáblázatot és nyomon kell követni minden étkezés energia-, fehérje- és kalóriaértékét. De ettől még nem kell feltétlenül sanyargatnod magad. Válogass össze olyan ételeket, amik jól kiegészítik egymást, keress alternatívákat. Például rendelhetsz a Chili Hungária Webáruházból elképesztően finom chili szószt, amit sült édesburgonyával majszolhatsz. 

A reggeli rántottádat vagy omlettedet ezentúl mindig szórd meg fűszerpaprikával. De összedobhatsz egy paprikasalátát, ami tízóraira, uzsonnára tökéletes éhségcsillapító és isteni köret akár sült husi mellé is. Szereted a kínai csípős levest? Akkor hajrá, most ehetsz belőle bőven!

Uborka, zeller, paprika: tudod, mi a közös bennük?

A fenti három zöldséget a negatív kalóriás ételek közé soroljuk. Ez azt jelenti, hogy 0 vagy annyira minimális a kalóriatartalmuk, hogy bátran fogyaszthatod őket bármikor a nap folyamán, bármilyen formában. 

Azok a paprikák, amik valamilyen mértékben csípősek, tartalmaznak kapszaicint is. Ez az anyag többek között fokozza a vérbőséget, serkenti az anyagcserét és az emésztőnedv-elválasztást. A felfokozott tempó segít a szükséges anyagokat a megfelelő helyre szállítani rövid időn belül, a szükségteleneket pedig mielőbb eltávolítani. 

Fehér zsír – barna zsír

Egyik zsír sem ugyanolyan, mint a másik. A testzsírok közül a fehér a bajok forrása, ha túl nagy mennyiségben van jelen, míg a barna zsír termeli a hőt, és kalóriát éget. Jó lenne valahogy átalakítani a fehér zsírt áldásos barna zsírrá, ugye? Itt jön a képbe megint a kapszaicin, az erős paprikák esszenciája. A kapszaicin képes arra, hogy a fehér zsírsejtek összetételét úgy megváltoztassa, hogy azok elkezdjenek a barna zsírra emlékeztetni. Ilyen formában pedig könnyebben elégethetők.

Nincsen fogyás mozgás nélkül

Készülj fel, hogy csak az étrend megváltoztatásával nem biztos, hogy hatásos eredményt fogsz elérni. A súlycsökkenés tartós megtartásához szuper, ha van egy bevált, változatos menüsorod, de igazából a mozgás fogja meghozni az áttörést. Nem kell egyből 10 km-t lefutnod, de találj ki magadnak valami élvezetes tevékenységet, amit 30 percen át szívesen csinálsz. Ezzel már leküzdöd a fehér zsír termelte stresszhormonokat is, és a sportolás után nem csak a felszabadult endorfin miatt érezheted magad jobban.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...