Saját KB bal
Saját KB jobb

Alakítson ki saját finn szaunát otthonában!

A szaunázás tradíciója évszázadokra nyúlnak vissza, és Magyarországon is egyre inkább elterjedt az utóbbi néhány évtizedben. Ez a tevékenység a test és a lélek ápolásának egyik páratlan eszköze. Tulajdonképpen egy olyan izzasztófürdőről van szó, mellyel sokat tehetünk egészségünkért, lelki egyensúlyunkért.

Milyen épületben helyezhető el a finn szauna?

Legyen az akár új, akár régi építésű lakóépület, a szauna elhelyezését minden esetben alaposan át kell gondolni. Tulajdonképpen a pincétől a padlásig szinte bárhová telepíthetjük, amennyiben betartunk bizonyos feltételeket.

Amennyiben rosszul választjuk meg a szauna helyét, az negatívan befolyásolhatja az egész lakás levegőjét. Ha nem megfelelő a szellőzés, a levegő minősége kifejezetten rossz hatással lehet az egészségünkre hosszú távon. 

Az, hogy pontosan hova telepítjük a szaunát, befolyásolja annak szerkezete és alakja. Célszerű aszerint választanunk, hogy milyen igénybevételre szánjuk, és mi az, aminek a megvalósíthatósága nem szenved csorbát.

Fordítsunk figyelmet a biztonságos kialakításra!

Egy finn szaunában számos olyan tényező van, mely azért veszélyeket is rejt magában. Alapvetően egy nedves környezetben történik a szaunázás, ahol az áramellátást is meg kell oldani, és jelentős mennyiségű hőterhelésnek is ki van téve ez a terület. 

Nagyon fontos, hogy a szauna építése során szakszerű kivitelezés történjen. Megfelelő legyen a lábazat kialakítása, illetve az érintésvédelmi előírásoknak is mindenképpen meg kell felelnünk!

Az e-kert.hu webáruház finn szaunái közül is válogathatunk, hiszen ezek garantáltan minőségi alapanyagból készültek. A kabin bizonyos elemei a megfelelő anyagból, például fából vagy biztonsági üvegből készülnek, így ezzel nem lesz gondunk. A megfelelő minőségű faanyag elengedhetetlen eleme egy jó szauna megépítésének.

A szaunázás jótékony hatásai

Manapság leginkább egészségügyi tevékenységként gondolunk a szaunázásra, de ne feledjük el, hogy egyéni pihenésre vagy társas kikapcsolódáshoz és nagyszerű lehetőséget nyújt! Amikor szaunázunk, akkor egy természetes módját választjuk annak, hogy megszabaduljunk a méreganyagoktól, valamint további pozitív hatása az is, hogy javítja és serkenti a vérkeringést.

Ezeknek köszönhetően megerősíthetjük az immunrendszerünket, amivel ellenállóbbá tesszük magunkat mindenféle megbetegedéssel szemben. Nemcsak egészségügyi, hanem esztétikai hatását is megfigyelhetjük, hiszen jót tesz a bőrnek, mivel feszesítőhatása van, és elősegíti a pórusok természetes tisztulását. A vérkeringés fokozásával javul a bőr vérellátása is, és segíthet ellazulni, vitalizálja a fáradt, meggyötört izmokat.

A különböző szaunatípusok más-más élettani hatással bírnak, ezért ha kifejezetten gyógyászati céllal szeretnénk megépíteni azt, kérjük ki orvosunk tanácsát is, melyik lenne a legmegfelelőbb számunkra!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...