Saját KB bal
Saját KB jobb

Ezért szükséges az élező megléte a kerti szerszámok tartós használatához

Miért ugyanannyira fontos az élező használata és rendelkezésre állása kerti munkáknál, mint az összes többi munkaeszköz gyakorlatban történő alkalmazásának a lehetősége? Miként tud hasznosulni egy praktikus élező?

Azontúl, hogy a fenti kérdéseket megválaszoljuk, a cikkben a korszerű élezőváltozatok esetében rendelkezésre álló extra funkciók és sajátosságok részletezésére is ki fogunk térni. Bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudunk a beszerzés kapcsán.

Illetve az is cél, hogy remélhetőleg a fontos munkaeszközök hosszú távú használata is hiba nélkül menjen.

Amiért megéri odafigyelni az élező használatára

A különféle kerti munkák rendszeres kivitelezésének az alapvető sajátossága, hogy a gyakran használt eszközök idővel elkopnak. A dolog háttere nem más, mint a fizika egyes törvényeinek az érvényesülése.

Kopik a fűrész, az olló, illetve minden vágáshoz és formázáshoz használt munkaeszköz éle. Gyakorlatilag csak idő kérdése az, hogy melyik meddig használható tényleges hatékonysággal élezés nélkül.

Az ember sokkal jobban jár, ha előre gondol az élező beszerzésére. Annál is inkább, mivel a korszerű darabokkal percek alatt tudjuk optimalizálni a különféle célszerszámok élét.

Milyen fizikai sajátosságok jellemzőek az élezők egy-egy minőségi darabjára?

Kedvező példát szolgáltatnak erre a Spear & Jackson modelljei. Nemcsak az anyaguk árulják el a magas minőséget, hanem praktikus jelleggel többféle élezési opciót biztosítanak.

Vagyis a különféle típusú kések élezéséhez eltérő élezési mód áll rendelkezésre, hogy mindenképp hatékonyabban tudjon működni a munkavégzés. Ezzel együtt olyan extrák is a segítségünkre vannak, mint a tisztítószivacs és korróziógátló olaj a fogantyú belsejében tárolva.

De szempont természetesen a csúszásmentes markolat is, aminek a segítségével az élezés nemcsak eredményesen, de felesleges rizikó nélkül is kivitelezhető. Különösen akkor, ha az élező beépített kézvédő által is segíti a munkát.

Ahol igazán megéri az élező használatára gondolni

Gyakorlatilag minden olyan kertes és családi házat, illetve nyaralót meg lehet említeni, ahol rendszeresen foglalkozni kell a ház környékének a rendben tartásával. Mivel a különféle kések és eszközök előbb vagy utóbb igénylik az élezést, ezért az élező megléte tényleg borzasztóan fontos.

Nem beszélve az olyan kertészetekről vagy növények gondozásával foglalkozó kertekről, illetve telephelyekről, szolgáltatókról, ahol szinte napi feladat a különféle kerti és kéziszerszámok használata.

Ahhoz, hogy a gondosan ápolt és nagy értékkel bíró eszközöket hosszabb távon is kiemelt hatékonysággal lehessen alkalmazni, mindenképp érdemes gondolni az élező fontosságára és beszerzésére.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...