Saját KB bal
Saját KB jobb

Thermotető tisztítási tanácsok

A masszázsmedencére a használaton kívül érdemes szinte folyamatosan tetőt tenni, hiszen minden évszakban nagy szolgálatot tehet abban, hogy a víz minőségét és mennyiségét megfelelő szinten tartsa. 

A melegebb évszakokban megóvja a vizet a lehulló levelektől, bogaraktól és az általuk okozott hatásoktól, ami a víz kémiai egyensúlyának felborulásához vezethet. Télen meggátolja a víz kihűlését és párolgását. Ezek egyrészt azért fontosak, mert az alacsony vízszint ebben az évszakban különösen megterheli a masszázsmedencéket, komoly problémákat okozhat, aminek a szivattyú és a csőrendszer látja kárát. Másrészt pedig azért, mert a jakuzzik vízhőmérsékletét egy elektromosan vezérelt fűtőrendszer tartja testközeli hőmérsékleten.

Ha hagyjuk, hogy a vízfelületen nagy mennyiségű hő távozzon, az jelentősen megnövelheti a jakuzzi energiaigényét.

Mint látható, a thermotető egy végtelenül hasznos és fontos kiegészítője a masszázsmedencéknek, ami ki van téve az összes évszak viszontagságainak. Megfelelő ápolás mellett viszont elérhető, hogy hosszú ideig el tudja látni a funkcióit anélkül, hogy a küllemén meglátszanának az idő vasfogának nyomai.

A thermotető fizikai sérüléseit megelőzheted egy megbízható tetőemelő segítségével, amiből több különböző típust is megtalálsz a Caldera Spas kínálatában!

Az anyagok ismerete

Ahhoz, hogy megfelelően tudj gondoskodni a medencéd thermotetőjének az állapotáról, fontos ismerni, hogy milyen anyagokból is van az. Egy rosszul megválasztott tisztítószerrel akár több kárt is okozhatsz, mint hasznot.

Házi tisztítószerek

A thermotető belső felületének fertőtlenítésekor használhatsz hagyományos tisztítószereket is, de nagyon kell figyelni arra, hogy ezek megfelelő arányban fel legyenek hígítva, valamint arra, hogy a tisztítás és felrakás között elteljen egy kis idő. Ha túl sok szermaradvány van a tetőn, a medencébe bejutva felboríthatja a víz kémiai egyensúlyát is.

Speciális tisztítószerek

A külső felületet egy műbőr-/bőrtisztító szerrel a legkönnyebb megtisztítani. Ezek a tisztítószerek anélkül tudják eltávolítani a szennyeződéseket, hogy maradandó károkat okoznának az anyagban. Ha foltot veszel észre a thermotetőn, érdemes ezt azonnal kezelésbe venni, frissen nagyobb eséllyel lehet ezeket teljesen eltüntetni. A tető külső oldalát sosem szabad fertőtlenítőszerekkel kezelni, mert az kárt tehet a külső bőrfelületen. 

A tisztításon felül célszerű az impregnálásról is gondoskodni. Ha megfelelően le van kezelve a tető felülete, könnyebben peregnek le róla a szennyeződések, és kisebb valószínűséggel alakulnak ki rajta foltok, ami lényegesen ronthat az esztétikus megjelenésen.

A jakuzzi tisztítása során nem szabad megfeledkezni az oldalfalakról sem, amik szintén sok szennyeződést kaphatnak kültéren akár por vagy pollen formájában. Ajánlott erre is egy anyagának megfelelő tisztítószert választani, ami hatékonyan tisztítja és ápolja a műanyag felületeket.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...