Saját KB bal
Saját KB jobb
Forrás: Medivet

Veseleállást okozhat a hőségben tett séta

Sajnos hiába minden tájékoztatás, felelőtlen gazdája miatt ismét meg kellett halnia egy kutyusnak. Az eset egész Angliát megrázta.

Londonból érkezett a hír, hogy egy angol agarat állatkórházba kellett szállítani, miután a nap legmelegebb szakában sétáltatták, és testhőmérséklete 43 fokra hevült. A séta után légkondicionált autóban utaztatták haza, állítólag egy hivatásos sétáltató, aki az állat gazdájának távollétében vigyázott rá. A baj csak órákkal később mutatott visszafordíthatatlan jeleket. A Speedy névre hallgató kutya többször eszméletét vesztette, mielőtt az orvoshoz rohantak volna vele. Amikor odaértek, rögtön infúzióra kötötték, de hamar kiderült, hogy állapotán csak úgy tudnak segíteni, ha vérplazmát kap.

Az állatorvosi team közben folyamatosan dolgozott a testhőmérséklet stabilizálásán, mert attól tartottak, szervleállás következik be. A plazma transzfúzió után Speedy a Royal Veterinary College gondozásába került, de sajnos másnap reggel meghalt. Arról felesleges vitázni, ki miatt következett be Speedy halála, de gazdája nem vállalja a felelősséget a történtekért, hiszen állítása szerint nem is volt az országban. Bizalommal adta át Speedy felügyeletét egy hivatásos sétáltatónak, ezért szerinte ő okolható.

A hírrel azért foglalkozott több nagy lap is Angliában, mert az országban a valaha volt legmagasabb júliusi hőmérsékletet, 38.1 fokot mértek a napokban. Az emberek figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy legyenek sokkal figyelmesebbek az állataikkal, akik idén nyáron nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint korábban.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: thesun.co.uk
Kép: Medivet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...