Saját KB bal
Saját KB jobb
Egyszerű és természetes 3 összetevős permet viszketés ellen

DIY – Egyszerű és természetes 3 összetevős permet viszketés ellen

Sok kutyánál a viszketés szinte mindennapos probléma. Nyáron az allergiaszezon és a pollenek okozhatják, míg télen a fűtés és a száraz levegő. A rendszeres fürdetés átmenetileg segít, de aztán megint arra ébredhetünk éjszaka, hogy a kutyánk eszeveszetten vakarózik… Ha ismerős a helyzet, próbáld ki ezt a természetes permetet a viszketés ellen, amely gyulladáscsökkentő összetevőinek köszönhetően nyugtatja a bőrt és csökkenti az irritációt. Nincs irritáció = nincs vakarózás!

Az alábbi 3 hozzávalóra lesz szükséged:

  1. Almaecet
  2. Zöld tea
  3. Víz

Szükséged lesz még egy 1-1.5 dl-es spray palackra (drogériában kapható).

Az összetevők tehát nagyon egyszerűek, viszont ezekből a lehető legtisztább és legjobb minőséget használd. Kutyád bőre érzékeny, lehet, hogy allergiás is, ezért fontos, hogy a lehető legkevesebb összetevő, adalékanyag vagy szennyeződés legyen az alapanyagokban. Az almaecet és a zöld tea lehetőleg organikus legyen, teából szálasat válassz, ne filterest. Ha van víztisztítód, akkor tisztított csapvizet használj.

Főzd le a zöld teát az utasítás szerint és hűtsd szobahőmérsékletűre. A palack méretétől függően mérd ki az almaecetet, a teát és a vizet 1 : 1 : 2 arányban és töltsd meg velük a szórófejes palackot. Mivel nem használunk tartósítószert, ezért felesleges egyszerre nagyobb mennyiséget készítened. Az elkészült keveréket hűtőben 1-2 napig lehet eltartani.

zöld tea

Hogyan használd?

Az almaecet és a zöld tea gazdag gyulladáscsökkentő hatóanyagokban, a zöld teában található katekinek nyugtatják az irritált bőrt, csökkentik a kipirosodást és a duzzanatot.

Körülbelül 20 cm-ről permetezd az irritált bőrfelületre. Ha vastagabb a kutyád bundája, akkor kézzel vidd fel a bőrre. Ha szükséges, ismételd meg a kezelést egy-két óránként.

Nagyon fontos, hogy ne használd sebes bőrön, mert az almaecet savas, és a sebbe jutva nagyon csíp.

Ha a probléma nem csökken, vagy a tünetek rosszabbodnak, mindenképpen fordulj állatorvoshoz!

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
Forrás: galsbestfriend.com; Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...