Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyre több örökbefogadott állat kerül vissza a menhelyekre

Legtöbbször költözés miatt viszik menhelyekre a kutyákat. Drágán megvásárolt kutyák is utcára kerülnek, így nem meglepő, ha az örökbefogadott állatot is egyre többen viszik vissza. A kutyákat nagyon megviseli a gazdáktól való elszakadás - adta hírül pár napja az ATV Start.

Szomorú, de egyre több örökbefogadott állatot, kutyát visznek vissza a menhelyekre. Schneider Kinga a NOÉ Állatotthon Alapítvány PR munkatársa elmondta az ATV Start című műsorában, hogy tíz éve még azért küzdöttek, hogy az örökbefogadás terjedjen el minél szélesebb körökben, és ezt sikerült is elérni. Most viszont úgy tűnik „felhígult” az örökbefogadó gazdák minősége – jegyezte meg az ATV Start című műsorban.

Schneider Kinga arról beszélt: gyakran a drága pénzen megvett kutyák is az utcára, vagy a sintértelepekre kerülnek, így nem meglepő, hogy örökbefogadott állatot is egyre többen visznek vissza. Az állatok visszavitelének leggyakoribb oka a költözés, leginkább a külföldre költözés.

A NOÉ Állatotthonban szerződést írnak arról, hogy ha gond van, nem tehetik utcára a kutyát, hanem vissza kell vinniük az állatot. Az állatotthon munkatársa szerint lehet, hogy ezzel megkönnyítették a kutyáktól való megszabadulást, de inkább oda vigyék vissza, mint hogy az utcán kóboroljon – vélekedett.

A teljes cikk és a riport az ATV.hu oldalán nézhető meg.

örökbefogadás
örökbefogadás

Állatmentő szolgálatunk elsődleges célja az utak mentén elütött és sorsukra hagyott, vagy más módon bántalmazott, sérült állatok azonnali állatorvoshoz juttatása és megfelelő ellátásban való részesítése. Gyakran riasztanak minket állatkínzások kapcsán is; ilyenkor nem csak az állatról kell gondoskodnunk, hanem arról is, hogy a bûncselekmény elkövetője ellen eljárás induljon.

(Kutyabarát.hu)

Forrás: atv.hu
Index kép, fotók: Noé Állatotthon Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...