Saját KB bal
Saját KB jobb

Csodás hazatérés – a gazdik gondosságának köszönhetően

Ha a Hazafelé – A vadon szava című film könnyekig meghatott, készíts elő zsebkendőt, mert ez az igaz történet sem fog hidegen hagyni. Tegyük hozzá, hogy a csodás hazatérés nem a csoda műve. A gazdik gondosságának éppúgy szerepe volt benne, mint a jószándékú emberek gondoskodásának.

Egy kaliforniai házaspár, Benny és Susanne Anguiano, augusztusban újra találkozhatott elveszett macskájukkal, Rayne Beau-val. Mindezt két hónappal azután, hogy a cica eltűnt a Yellowstone Nemzeti Parkban. Az Associated Press jelentése szerint a családi kedvenc júniusban szökött el a parkból, és 900 mérföldre találták meg az otthonuktól.

Wyomingtól Kaliforniáig

A házaspár június 8-án táborozott a wyomingi nemzeti parkban két macskájukkal, amikor Rayne Beau (ejtsd: rainbow, azaz szivárvány) valamitől megijedt az erdőben és elszaladt. Négy napon át keresték a cicát, játékokkal és jutalomfalatokkal próbálva előcsalogatni, de sajnos sikertelenül. A cica a hazatérés idejére sem került elő. Susanne azonban nem adta fel a reményt, hogy Rayne Beau visszatalál hozzájuk. „Amikor áthaladtunk a Nevada-sivatagon, hirtelen egy kettős szivárványt láttam. Lefényképeztem, és azt gondoltam: ez egy jel. A mi szivárványunk, Rayne Beau, rendben lesz.” – mesélte Susanne.

Két hónappal később, egy mikrochipekkel foglalkozó cég értesítette az Anguiano családot, hogy Rayne Beau-t megtalálták a Roseville-i Állatvédelmi Társaságnál, Kalifornia északi részén. A cicát egy nő találta meg, majd augusztus 3-án befogadta, megetette és megitatta. Rayne Beau borzasztó állapotban volt. Testsúlyának 40 százalékát elvesztette, mancsai sérültek voltak, és a táplálkozási hiányosságok miatt nagyon alacsony volt a fehérjeszintje. A macskát azonban visszajuttatták a gazdáihoz, akik el sem hitték, hogy ilyen messzire jutott el saját erejéből.

Susanne szerint „biztos, hogy ezt az utat nagyrészt egyedül tette meg”. A történetük tanulsága után mindkét cicájukat a mikrochip mellett GPS nyomkövetővel is ellátták. Benny hozzátette, hogy egy ideig lemondanak a kempingezésről: „Nagyon rossz érzés volt elveszíteni őt. Most inkább itthon, a felhajtón fogunk gyakorolni, hogy megszokja a kempingezést.”

A tanulság

A csodás hazatérés tanulsága, hogy a mikrochip nemcsak a kutyák, hanem a cicák számára is fontos. A behelyezésen kívül pedig rendszeresen ellenőrizzük, hogy a mikrochip naprakész legyen. Az éves állatorvosi vizsgálat során kérjük meg az orvost, hogy olvassa le a chipet, hogy az biztosan megfelelően működik. Ha adatainkban változás áll be, jelezzük az állatorvosnál, hogy a rendszerben a megfelelő elérhetőségeink legyenek bent. Akár beltéri, akár kültéri kalandor egy macska, érdemes gondoskodni a megfelelő azonosításról. A kutyák esetében a mikrochip mellett a feliratos nyakörv vagy biléta is nagy segítség.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.kinship.com/cat-lifestyle/lost-cat-yellowstone-national-park-news?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/kinshippets/p/DATMpYROWrt Kép: Photo by MaLeK DriDi : https://www.pexels.com/photo/cat-on-green-grass-3861171/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...