Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Jordan Heinrichs on Unsplash

Megszöktek a bikák egy rodeóról az Egyesült Államokban

Nyolc bika lépett le egy rodeóról Massachusettsben. A felbőszült bikák közül egyet még mindig keresnek.

Pár nappal ezelőtt nyolc bika szökött meg egy rodeó rendezvény során a massachusettsi Attleboróban található Emerald Square bevásárlóközpontnál. Az eset 12:30 körül történt, amikor a bikák áttörték karámjaik kerítését, és látványos menekülésbe kezdtek a parkolón keresztül. Szemtanúk videófelvételeken örökítették meg, ahogy a bikák végigrohantak a parkoló területén, átugrottak egy kerítésen, és a közeli étterem mögötti erdő felé vették az irányt. Csodával határos módon senki nem sérült meg a bikák menekülése közben.

Hét bikát sikeresen befogtak

A helyi hatóságok gyorsan reagáltak, és a délután folyamán hét bikát sikeresen befogtak. Az első bikát röviddel a szökés után sikerült elkapni, míg hat másikat egy hat mérfölddel távolabb lévő lakóingatlan kerítésénél találtak meg, ahol fennakadtak. Az észak-Attleborói tűzoltóság, a helyi rendőrség és a rodeó személyzete összehangoltan dolgozott azon, hogy a bikákat biztonságosan elszállítsák egy speciálisan kialakított szállítójárművel.

Állatvédők szerint a rodeo is az állatok kizsákmányolása, be kellene tiltani

Másnap reggelre egy bika még mindig szabadon volt, ezért a hatóságok folytatták a keresést. A környék lakóit figyelmeztették, hogy maradjanak éberek, és ha meglátják az állatot, ne próbálják megközelíteni, hanem azonnal hívják a 911-es segélyhívót.

A rodeó még mindig rendkívül népszerű az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában, melnyek során különféle állattenyésztési és cowboy-munkákhoz kapcsolódó versenyszámokat mutatnak be. Állatvédelmi szempontból azonban komoly aggályokat vet fel. Az állatokat gyakran mesterséges eszközökkel, például fájdalmat okozó övekkel ösztönzik természetellenes viselkedésre, ami jelentős stresszt és sérüléseket okozhat számukra. Az állatok számára ezek a versenyek nem csak fizikai megterhelést jelentenek, de sok esetben rövid életű „karriert” is, melynek végén gyakran vágóhídra kerülnek. Az állatvédők szerint a rodeó az állatok kizsákmányolásának egy formája, ezért számos szervezet a rendezvények betiltásáért küzd.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: usatoday

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...