Saját KB bal
Saját KB jobb
Image by John Ondreasz from Pixabay

Budapesti rendőrök segítettek, hogy gyorsabban orvoshoz kerüljön egy fuldokló kutya

Nem haboztak használni a kék lámpát, hogy a kétségbeesett gazdi minél hamarabb eljusson fuldokló kutyájával az állatkórházba.

Az életmentő segítségről a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-posztban számolt be, ami rövid idő alatt nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában. A bejegyzés szerint a kutya hirtelen fuldokolni kezdett és alig kapott levegpt. Gazdája gyorsan autóba ültette a kutyát, és elindult vele az állatkórház felé. A helyzet azonban nem bizonyult egyszerűnek: a piros lámpák miatt a haladás folyamatosan akadozott, a fuldokló kutya állapota pedig egyre romlott.

Az egyik piros lámpánál várakozva a gazdi mellett azonban megállt egy rendőrautó is, amelyben két rendőr, Antal Anett Barbara törzsőrmester és Varga Balázs Károly őrmester tartózkodott. A két rendőr gyorsan észlelte, hogy valami nincs rendben. A nő rémült arckifejezése és az ölében szenvedő kutya egyértelműen jelezte, hogy sürgős segítségre van szükség. Engedélyt kértek a megkülönböztető jelzés, azaz a kék lámpa használatára, valamint arra, hogy a bajba jutott kutyát és gazdáját mihamarabb eljuttathassák az állatkórházba. A jóváhagyás pillanatokon belül megérkezett, és a rendőrök azonnal akcióba léptek. Bekapcsolták a kék lámpát, majd rendőri felvezetéssel kísérték a pánikban lévő nőt az állatkórházig.

A gyors intézkedésnek köszönhetően a kutya és gazdája időben megérkeztek a kórházba, ahol az állat azonnali és szakszerű ellátásban részesült. Az orvosok gyors beavatkozása végül megmentette a fuldokló kutyus életét. A rendőrök példamutató hozzáállása és cselekvőképessége ismét bizonyította, hogy a segítség gyakran ott van, ahol a legkevésbé várjuk. Végül, ahogy a rendőrségi bejegyzés is zárja: minden jó, ha a vége jó. A kutyus megmenekült, és hála a rendőrök gyors reagálásának, most már biztonságban van.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Facebook/Brfk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...