Saját KB bal
Saját KB jobb
onegreenplanet

Tűzijáték ellenes kampány Finnországban a kutyákért

Egy skandináv állatfelszerelés és állateledel üzletlánc nem mindennapi kampánnyal készül szilveszter éjszakájára. A tűzijáték ellen felszólalva, a kutyák védelmére szeretnék felhívni a figyelmet.

Virtuális kutya a buli közepén

A Musti Group skandináv állatfelszerelés üzlethálózat egy formabontó és elképesztően hatásos installációt hozott létre szilveszter éjszakájára. Céljuk, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, milyen borzasztó a kutyák számára a tűzijáték hangja és fényei. A csoport egy 6 méter magas virtuális kutyát ábrázoló 3D-s képernyőt telepített a finn főváros, Helsinki hivatalos újévi rendezvényének helyszínére. A képen látható animált 3D-s kutya Musti, aki úgy reagál a tűzijáték hangjaira, mint a valódi kutyák többsége.

Be Aware of the Dogs – Vigyázz a kutyákra

A kampány a „Be Aware of the Dogs” nevet kapta, mely azt jelenti: Vigyázz a kutyákra. Az óriási installáción kívül Finnország összes nagyvárosában is látható lesz kültéri plakátokon. A hirdetések pedig arra kérik az embereket, hogy ha tűzijátékot szeretnének használni szilveszterkor, akkor azt ne a lakóépületek közelében tegyék.

Akiknek nincs kutyájuk, nem tudják, hogy ezek az állatok min mennek keresztül. A kampány célja, hogy valós időben, a tűzijáték közepén szembesüljenek az emberek azzal, hogy mi történik egy kutyával a durrogtatás ideje alatt. Musti, a virtuális kutya nem fog elbújni, minden ember számára látható lesz. A képernyő egy decibelmérőhöz lesz csatlakoztatva, amely tulajdonképpen a kutya füleként funkcionál. A kutya pedig a hangerő függvényében fog reagálni a zajokra, a kutyák tipikus tüneteivel.

Pánikroham, remegés, bújkálás

Csak néhány, azok közül a következmények közül, melyet a tűzijáték és a petárda okoznak. A tünetek sokszor a kor előrehaladtával súlyosabbak lehetnek. Olyan kutyánál is okozhatnak szorongást ezek a zajok, akinél korábban nem volt tapasztalható. Egy-egy ilyen roham pedig tartós traumaként raktározódhat el a kutyában.

A kapmány készítői kiemelték, hogy nem céljuk tönkretenni az emberek szórakozását. Egyetlen dolgot szeretnének csupán láttatni: hogy mi történik az ajtók mögött a kutyás háztartásokban ilyenkor. Úgy gondolják, hogy az emberek többségére komoly hatást fog tenni Musti látványa és a jövőben eszükbe fog majd jutni, ha tűzijátékra kerül a sor.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: onegreenplanet

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...