Saját KB bal
Saját KB jobb
FB/California Department of Fish and Wildlife

Megmentették a medvét, akinek az erdőtűzben csúnyán megégtek a talpai

Csodálatos gyógyulásról és mentésről adtak hírt kaliforniai állatorvosok, akik egy barna medvét állítottak talpra miután az erdőtűzben csúnya égési sérüléseket szenvedett.

Kaliforniában jelenleg is minden idők legnagyobb erdőtüze pusztít. Több mint 4 millió hektár égett le eddig és több mint 8300 tűzesetet jegyeztek fel. A mentőcsapatok folyamatosan kutatnak megsérült és túlélő állatok után a felperzselt erdők helyén.  Egy ilyen járőrözés során találtak rá egy barna medvére, akinek talpai olyan súlyosan megégtek az erdőtűzben, hogy nem tudott talpra állni. A 370 kilogrammos medvét elszállították a Wildlife Investigation Laboratory-ba (Vadállatok Vizsgálati Laboratóriuma).  A medve nem tudott járni, csak kúszni volt képes.  Megmentője után a Barry nevet kapta.

Fotó: FB/California Department of Fish and Wildlife
Talpra állították

Az állatorvosok az első vizsgálat után nem csak azt állapították meg, hogy az erdőtűzben mind a négy talpáról szó szerint leégett a bőr, hanem azt is, hogy enyhe füstmérgezést szenvedett és a szeme is megsérült a tűzben. Azonnal elkezdték csillapítani a fájdalmát, majd egy speciális eljárással elkezdték kezelni, tilápia bőrt helyeztek és rögzítettek a medve talpára. Mindeközben arra is oda kellett figyelniük, hogy a lehető legkevesebb emberi interakció érje, hogy gond nélkül vissza lehessen engedni a vadonba.  A kezeléseket 3 naponta ismételték, közben pedig teljesen elkülönítették és kamerákkal figyelték reakcióit, viselkedését. Szép lassan megkezdődött a gyógyulás, Barry újra evett és talpra állt. Az állatorvosok úgy döntöttek, visszaengedik a vadonba.

Gyógyultan, szabadon

A medvét egy biztonságos helyre szállították, olyan erdőbe, melyet nem fenyeget a tűz és tökéletes otthont biztosíthat számára. Az utazást és a visszatérés pillanatát itt nézheted meg:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheAnimalRescueSite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...