Kulturális kutyázás – magyar színpadon a corgik

Mi lehet az, ami tömegével vonzza színházba a kutyás embereket? Az, amikor a szeretett állatokat színházban láthatjuk. És mindezt itthon! A Pesti Színház nagyot durrantott azzal, hogy Audiencia című politika-szatíra darabjába élő – sőt élettel nagyon is teli – corgikat varázsol a színpadra minden alkalommal.

A darab II. Erzsébet királynő életét mutatja be a közönségnek oly módon, hogy a miniszterelnökeivel való találkozásaiba pillanthatnak bele a nézők. És amíg a miniszterelnökök folyamatosan váltják egymást, addig az angol királyi udvarban van pár állandó, a királynő minden lépését követő szereplő: ők pedig a welsh corgi pembroke-ok.

A darab jelen pillanatban a színház egyik legnépszerűbb előadása, így jegyet szerezni rá nem egyszerű.
Azonban annyi kutyás ember és corgi rajongó gyűlt össze, akik látni szerették volna az ebeket a színpadon, hogy megoldották: csoportosan foglaltak jegyeket.


II. Erzsébet szerepében Halász Judit, és rajta kívül még sok, nagynevű színész emeli az előadás fényét

A színpadra hozni őket igazán nagy ötlet volt és természetesen nagy feladat is, hiszen ma Magyarországon corgit találni nem egy könnyű dolog. Szerencsére azonban ezt is megoldották, így aztán Trefán-Török Alexandra és Trefán Sándor Born To Be kennelét felkeresték, a próbák pedig tavaly ősszel el is kezdődtek.

„Gyakorlatilag bármelyik két kutyánkat vihetnénk az előadásokra, mert szerencsére mindannyian nagyon szeretnek szerepelni, élvezik, hogy az emberek kedvében járhatnak és lelkesen csinálják végig a szerepüket minden alkalommal. Ezek tipikus corgi tulajdonságok, hiszen ők juhászkutyák, így évszázadok óta arra lettek kitenyésztve, hogy a gazdájuk kedvében járjanak és lessék a kívánságaikat. A jó gazda pedig ezt kihasználja, ad nekik feladatot és a sikeres elvégzés után meg is jutalmazza őket.” – mesélte Alexandra.


A corgik a szünetekben is aktívan elfoglalják magukat, Hegedüs D. Géza és Puzsa Patrícia társaságában 

Az első “kutyás” előadás 2017. február 3-án volt, ahol 62 kutyatenyésztő, állatorvos és kutya rajongó élvezhette az Audiencia izgalmas szereposztását, cselekményét és természetesen a corgik színpadon való mindegyik megjelenését.

„A színészek is nagyon élvezik a kutyák nyújtotta békét és társaságot az öltözők előtti váróban. Vicces pózaikban való fekvéseik, folyamatos ételért vagy simogatásért való kuncsorgásuk minden szívet meghódított. A kutyák szabályosan száguldanak lefelé a lépcsőn, amint meghallják a bemondóban, hogy a színpadra kérik őket. Josephine, Coco és Goldie játsszák a királynő kutyáinak szerepét, közülük egy kutyus mindig „tartalék”.


A szünetben Igó Évával kényeztettetik magukat

„Elképesztő, hogy percre pontosan tudják, mikor jön az ő részük, és ha az előadás pár perc csúszással indul, a szokott időben ők már nyugtalankodni kezdenek. Ugyanezt csinálják a színpad mögött is, alig lehet visszatartani őket, annyira izgatottak, hogy mehessenek már a színpadra. Tudják a végszavakat, hogy mikor kell bemenniük, és pontosan megoldanák már az egész feladatot egyedül is, de azért természetesen kísérem őket minden alkalommal.” – magyarázza Alexandra.

Március 5-én újabb 62 kutyarajongó ember fogja várni az előadás minden percében, hogy mikor szaladnak be a királyi corgik a színpadra újra, mert a kutyások egyöntetű véleménye szerint az egész előadás annyira jó, hogy bármeddig néznék őket. is.

 

Még több kutyás történet a színházi világból:

Úr és Kutya. Színházi este kutya- és irodalombarátoknak

Kizárták Papadimitriu Athina kutyáját a színházból

És a valóság:

II. Erzsébet királynő egyik utolsó corgiját gyászolja

II. Erzsébet és a szeretett fajtája, a corgi

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Vígszínház Sajtó, Trefán-Török Alexandra, felhasználásuk csak engedéllyel
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...