Saját KB bal
Saját KB jobb

Környezetbarát tisztítás profi takarítóeszközökkel

Napjaink rohamosan fejlődő világában nem lehet eléggé hangsúlyozni a környezetvédelem fontosságát. A takarítási üzletág pedig, melybe az ipari tisztítók és a háztartási felhasználás is beletartozik, döntő szerepet játszik ebben a környezetvédelmi kérdésben. 

Tartós megoldásokkal a környezetünkért

A profi padlósúrolók esetében például fontos kérdés, hogy milyen felszívó gumiélek segítik a takarítást. Hisz a kiváló minőség együtt jár a kifogástalan szárítási és tisztítási eredményekkel. A Higienia.net takarítógépeinek kínálatában sokféle, minden igényt kielégítő terméket találunk, akár otthoni, akár ipari használatra. A padló tisztítását igen hatékony módon elvégzik ezek a készülékek, melyek hosszú élettartammal bírnak, és a környezettudatosság szempontjából is megfelelő választások. 

Ezen gépek egyik fontos része a gumibetét, melynek feladata kettős: a szerelvényben található első felszívógumi a vizet a középpont, a hátsó lapát felé vezeti, míg a hátsó vízzáró tömítést hoz létre a padlóval, ez pedig a kiváló száraz felületet biztosítja. Ezeket az alkatrészeket is beszerezhetjük az Il Contatto Kft. kínálatából.

Vannak természetes, vagyis para gumiból készült változatok és poliuretán, olajálló betétek is. A természetes verzió sima, egyenletes padlókhoz és fugázott csempe padlókhoz ajánlott. Olajos anyagok összegyűjtésére azonban nem alkalmasak, mivel a természetes gumi magába szívja az olajat. Színük vörös vagy szürke, emellett rendkívül kopásállóak, valamint ellenállnak a vegyi anyagoknak is. 

Az olajálló poliuretán

A szintetikus gumik is ellenállóak a vegyszerekkel és az erős szennyeződésekkel szemben, az autóiparban is előszeretettel használják, mivel az ipari olajok és zsírok ellen is könnyedén felveszik a harcot. Az egyenetlen és habarcsvonalakkal rendelkező felületeken is remekül alkalmazhatók. 

A tökéletes tisztítás érdekében mindig a felületnek és a szennyeződésnek megfelelő gumibetétet válasszuk ki, ellenőrizzük a gumiélek kopását, és törekedjünk a minőségi betétek beszerzésére. Az élettartamát meghosszabbíthatjuk, ha minden használat után megtisztítjuk, ezenkívül állítsuk be a betétet, valamint ellenőrizzük a felületét, hogy nincs-e elhajolva, deformálódva vagy megsérülve. 

A levegő és a víz minősége

Amikor tisztítószert vásárolunk, akkor gondoljunk a levegő minőségére: a belélegzett levegő ugyanis létfontosságú az egészségünk szempontjából. A tisztítószerek illékony szerves vegyületei például a szem, az orr és a torok irritációjához is vezethetnek, de akár fejfájást is okozhatnak. Az ammónia és a klór kiválóan alkalmas fertőtlenítésre és a foltok eltávolítására, azonban a környezetbe kerülve, más vegyi anyagokkal reakcióba lépve veszélyes vegyületeket is képezhetnek. 

Vannak tisztítószerek, melyek a vízminőségre gyakorolnak negatív hatást. A víz értékes erőforrásunk, de ha bizonyos szereket nem megfelelően használunk, az egészségre és a víz ökoszisztémájára is káros hatással lehet. 

Mindig tartsuk be tehát a felhasználási útmutatóban leírtakat, ha tisztítószert választunk, és törekedjünk a környezetbarát megoldásokra!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...