Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan készíts otthon kutyafogkrémet

A legtöbb gazdi tisztában van a fogápolás fontosságával, de sosem árt ismételni, újra és újra felhívni a figyelmet erre a kérdésre. A nem megfelelő szájhigiénia ugyanis kutyáknál is nagyon komoly fogászati betegségeket eredményezhet.

Bár nagyon sokan szkeptikusan fogadják, de igen: mosd meg a kutyád fogát hetente kétszer-háromszor! Ezzel megelőzöd a szájszagot, eltávolítod a káros lepedéket és a fogkő képződést is lassítod. Tehát kell egy kutyafogkrém, egy fogkefe és hetente háromszor 5 perc. Nem sok, ugye?

1. Fogkrémet házilag is készíthetsz:

Hozzávalók:

  • Kb.50 ml kókuszolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csirke vagy marha húsleves kocka széttördelve
  • 3 evőkanál szódabikarbón
  • 6-7 mentalevél

A hozzávalókat dobáld be egy robotgépbe és addig turmixold amíg a mentalevelek is pici darabokra esnek. Ezután zárd le légmentesen és tárold a hűtőben.

2. Fogkefe

Használhatsz emberi fogkefét is, vagy egy gézdarabot. Vannak viszont speciálisan kutyáknak kifejlesztett fogkefék, amik megkönnyítik a fogmosást, főleg ha a kutyusnak nehézkes a szájában matatni. Ilyen például a TriplePet fogkefe, amivel biztosan nem okozol ínysérülést. Nagyon jól, határozottan kézben tartható és könnyen használható. (Itt lehet kapni ››› KLIKK)

  

Ne feledd, hogy van olyan kutyus, akinek ez a fogmosás izé nagyon félelmetes dolog és kellemetlen, ezért fokozatosan szoktasd hozzá, eleinte csak egy kicsit és szépen lassan egyre többet.

Kutyadolog.joy.hu

 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...