Saját KB bal
Saját KB jobb

A HDR Not Just Run elmarad, de mégis futnak a kutyások!

A Hard Dog Race indulóit nem lehet eltántorítani a futástól, egyénileg teljesítik a távot, miután a szervezők meghirdették a „Szomorúság elűző kihívást”.

A Hard Dog Race idei szezonnyitó versenye előtt 4 nappal a kormány veszélyhelyzetet hirdetett hazánkban, mely szerint többek között betiltották az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását is. A Hard Dog Race futamot is érintette a döntés, egyértelművé vált, hogy a versenyt nem lehet megrendezni a tervek szerint. A döntést mindenki elfogadta és higgadtan, megértően kezelte. Azonban a szervezőket nem hagyta nyugodni az a csalódottság és szomorúság, melyet a verseny lefújása okozott a versenyzőknek.

A kutyás futók hónapok óta készültek a szezonnyitó rendezvényre és az akadályok nélküli pálya teljesítésére. Egy ilyen futóverseny óriási élmény egy gazdinak és kutyájának. Nemcsak a táv teljesítéséről szól, hanem a kutya-gazdi kapcsolatáról, egy fantasztikus közös napról és az együtt teljesített kihívásról: Hat láb, két szív, egy büszkeség – ez a Hard Dog Race. A szervezők ezért közösségi oldalukon meghirdették a „Szomorúság elűző kihívást” mely lényegében egy virtuális közös futásra hívja a versenyzőket:

„Nem vagyunk hajlandóak beletörődni, hogy nincs verseny így meghívunk Titeket egy közös VIRTUÁLIS versenyre! Ha fizikailag nem is, de legalább így együtt leszünk szombaton!

A Küldetés: 2020. március 14-én, szombaton 9:00-16:00 között menjetek el futni négylábú társaitokkal bárhova, ahova csak szeretnétek, csináljatok egy szelfit, illetve bármilyen futóapplikációval rajzoljátok meg a pályát!

Táv: minimum 6 km, junioroknak 2 km

Töltsétek fel az útvonalrajzot ide a poszt alá! FONTOS: a képeknek 03.14.-én este 20:00 óráig be kell futnia!

Kérünk Titeket, hogy szombaton futás közben, és természetesen a hétköznapokban is fokozottan ügyeljetek a szükséges óvintézkedések betartására!
Tudjuk, hogy kemény HDR versenyzők vagytok, de 
#fckcoronavirus és #hdrchallenge ide vagy oda, a járvány nem játék!”

 A kihívást teljesítők között értékes nyereményeket sorsolnak ki, valamint a legkreatívabb pályarajz beküldője külön díjazásban részesül. Az eseményt, a pályarajzokat, valamint a nyerteseket a Hard Dog Race Facebook oldalán lehet követni.

hard dog race

A fákat is elültették

A Hard Dog Race Not Just Run idei futamán részt vevő indulók nevezési díjuk egy részével a 10 millió fa szervezet munkáját támogatták. A verseny előtt egy nappal tervezett szimbolikus faültetést az elmaradt versenytől függetlenül ma megtartották Dunaújvárosban. Bőle Éva, a 10 millió fa dunaújvárosi csoportjának vezetője, Púza András a Hard Dog Race alapítója, valamint Orosz Csaba, Dunaújváros önkormányzati képviselője 3 fát ültettek el. Az esemény ezúttal nem csak a Not Just Run célját szimbolizálta, hanem azt is, hogy a veszélyhelyzettől függetlenül az életnek mennie kell tovább. Sokkal jobban kell vigyáznunk egymásra és magunkra, de nem állhatunk meg.

hard dog race
Forrás és képek: HDR
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...