instagram/corgi_police_dog

Nyugdíjba ment Oroszország egyetlen corgi rendőrkutyája

Hét év szolgálat után leszerelt a rendőrségtől Ginger, Oroszország egyetlen corgi rendőrkutyája.

Oroszország egyetlen corgi rendőrkutyája már nyugdíjazása előtt is nagy népszerűségnek örvendett az orosz médiában, de nyugdíjazási híre gyorsan bejárta a világat. Amikor rendőrkutyáról beszélünk, valljuk be, ritkán jut eszünkbe a corgi, mint bűnüldöző vagy drogkereső kutya.

Pedig Ginger híresen jó szaglásának és tehetségének köszönhetően számos elfogásban segítette a rendőrséget. Robbanószer, illegális fegyverek és drogok felkutatása volt a szakterülete. Népszerűségét jellemzi, hogy Instagram oldalát több mint 21 ezer követik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Рыжий Полицейский (@corgi_police_dog) által megosztott bejegyzés,

Véletlenül lett rendőr

Corgikat viszonylag ritkán használnak rendőrségi kutyaként, pedig szaglásuk vetekszik megszokott rendőr fajtatársaikkal. Fenntartásuk és beszerzésük viszont nagyon költséges így az orosz rendőrségnél egyáltalán nem alkalmaztak korábban egyetlen corgi fajtájú kutyát sem ilyen feladatra. Ginger is véletlenül került a kötelékbe, az egyik rendőr saját kutyájaként vitte magával dolgozni egy felderítésre, mert nem kaptak rendőrkutyát a feladathoz. Ginger aztán olyan jól teljesített, hogy szinte azonnal leigazolták és hét éven keresztül a rendőrség szorgalmas és eredményes munkatársaként szolgált.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Рыжий Полицейский (@corgi_police_dog) által megosztott bejegyzés,

Bajtársától is elbúcsúzott

Ginger kollegájától és bajtársától, egy Ziger nevű malitól is elbúcsúzott, aki a kis corgi távozása után új társat fog kapni. Kevés az esély rá, hogy egy corgi lesz, az orosz rendőrség továbbra is nagyon költségesnek tartja egy ilyen kutya beszerzését és tartását, hiába teljesített kiválóan a munka során. Ginger viszont mostantól a gondtalan, játékos és vidám nyugdíjas éveknek szentelheti minden idejét.

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: cgtn.com, Instagram

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...