Saját KB bal
Saját KB jobb
idős emberek kutyáinak visz ételt egy amerikai jótékonysági szervezet

Nem „kis magyar valóság”: idős emberek kutyáinak visz ételt egy amerikai jótékonysági szervezet

A program azokat a nehéz körülmények között élő idős embereket támogatja, akiknek gyakran választani kell, hogy aznap ők, vagy a kutyájuk lakjon jól.

Nem kérdés, hogy egy egyedül élő idős ember számára mennyire fontos a kutyája társasága. Ha ezt a cikket olvasod, akkor biztosan megérted, milyen lelki támogatást jelenthet valakinek egy négylábú barát. Azonban sokszor a nehéz körülmények között élő emberek maguknak is nehezen engedhetik meg a mindennapi meleg ételt. Filléres gondokkal küzdenek, egyik napról a másikra élve. Ezek az emberek gyakran maguktól vonják meg a falatot, hogy szeretett társuknak enni adhassanak. Egy új program, a Meals on Wheels az Ohio-állambeli Columbus lakóinak szállít házhoz kutyaeledelt és szükség esetén állatorvosi segítséget is biztosítanak.

Az Ohiói Állatorvosi Egyetemmel együttműködő Lifecare Alliance Senior Petcare program jótékonysági ötlete akkor fogalmazódott meg az idősellátásban dolgozók fejében, amikor az ételkiszállító alkalmazottak arról számoltak be, hogy gyakran azt látják, hogy az idős emberek a saját napi betevőjüket osztják meg a háziállataikkal. Az kevés nyugdíjból élők havi költségvetésében ugyanis az állateledel megvásárlása már akkora extra kiadásnak számít, hogy ezt gyakran nem engedhetik meg maguknak. Ezért nagy segítség számukra a program, hiszen így nem kell aggódniuk szeretett társuk szükségletei miatt.

Sajnos, az Amerikai Egyesült Államokban sok közösségben élnek olyanok, akiknek szüksége lenne erre a támogatásra. Éppen ezért a jótékonysági program minél szélesebb körben való kiterjesztését szorgalmazzák a szervezők. Az elmúlt években a támogatóknak köszönhetően már több városban elérhető a Meals on Wheels, és létrehoztak egy weboldalt is, ahol az anyagi támogatók és a rászorulók jelentkezését várják.

 

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark; Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...