Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: Marathon Des Sables

Ultramaratont futott a sivatagban egy kalandvágyó eb

Többször foglalkoztunk már a témával, hogy egyes futók szerint könnyebben fogynak a kilométerek, ha kutyát választanak futótársukul. A mostani eset azonban különleges.

Az ultramaratont lefutó kutya nem gazdája kísérőjeként került ugyanis a mezőnybe, hanem teljesen önként. A New York Times cikke szerint egyszer csak felbukkant, és rögtön 24 km-t teljesített a futókkal. A verseny felügyelői nem léptek közbe, mert azt gondolták, hogy míg a futók alszanak, a Cactus nevű eb haza fog menni. Meglepetten tapasztalták, hogy a kutya a pihenőtáborban aludt, és a reggeli indulásnál újra feltűnt a futók oldalán.

Fotó: Marathon Des Sables

A New York Times írásából kiderült, a verseny alatt vizet és ételt kapott a szervezőktől, sőt, a helyszínen tartózkodó orvosi csapat rendszeresen megvizsgálta, és figyeltek rá, nehogy túlhajszolja magát. Végül remek eredménnyel teljesítette a verseny 3. szakaszát, pedig egy homokviharral is meg kellett küzdenie. Míg a 800 benevezett futó összesen 31 órát kapott a hatalmas táv teljesítésére, Cactus 11 óra 15 perc alatt célba ért, a 76. helyezést elérve.

Utólag kiderült, hogy Cactus gazdis, és a tulajdonosa tudott róla, hogy csatlakozott a futókhoz. A nő azt nyilatkozta, a környéken mindenki tudja, hogy a kutyája imád futni, és nem akarta visszatartani a versenyzéstől. Távolról azért rajta tartotta a szemét, állítólag…

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: New York Times
Kép: Twitter (Marathon Des Sables)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...