Saját KB bal
Saját KB jobb

Holnap lezárul az online nevezés a Hard Dog Race idei első futamára

A Hard Dog Race kutyás akadályfutó verseny 2016-os debütálása óta futamról futamra töretlen népszerűségnek és egyre több résztvevőnek örvend itthoni és külföldi versenyein egyaránt.  A Hard Dog Race ötlete 2014-ben született Púza András, volt kutyavezető tűzszerész, afganisztáni veterán fejében.  András 2016-ig formálta és tökéletesítette terveit, míg 2016 júniusában elindult az első próbafutam Piliscséven a Motocross Centrum területén. A papírra vetett álomból így lett kézzel fogható valóság. 

Ma már szinte minden aktív kutyás életet élő gazdi ismeri a Hard Dog Race futamot, mely egy olyan egyedülálló kutyás akadályfutó verseny, ahol gazdik és kutyák együtt teljesítik a kitűzött távot, épített és természetes terepakadályokat legyőzve. A Hard Dog Race jelenleg Base (16 km, 16 akadály), Wild (12 km, 22 akadály) és Junior (2 km, 8 akadály) futamokat indít évente egy alkalommal.

A futamok védjegyévé váltak a vizes árkos akadályok, a sárban csúszás mászás és a kőkemény szintkülönbségek legyőzése. A Hard Dog Race történetében először egy nemes ügy érdekében meglepő újdonsággal rukkolt elő, az idei szezont egy akadályok nélküli kutyás futammal, a Hard Dog Race Not Just Run versennyel  indítják 2019. március 23-án Pomázon.

kutyabarat kutyabarát

A futam elnevezésének a JUST RUN (csak futás) része az akadályok elhagyására utal, a NOT JUST RUN (nem csak futás) pedig a verseny céljára hívja fel a figyelmet. Ezen a versenyen minden induló az általa kiválasztott HDR Önzetlenül Partnerek egyikéért fut, melyeket a HDR indulása óta támogat. Ezek között a partnerek között segítőkutyák képzésével, állatmentéssel és állatvédelemmel foglalkozó szervezetek is találhatók. Nevezéskor mindenki kiválaszthat egyet a 8 szervezet közül, akiknek működését támogatni kívánja az esetleges dobogós hellyel járó nyereménnyel. A versenyen minden lépésnek komoly tétje van tehát, hiszen a nyeremények gazdátlan vagy segítségre szoruló kutyák sorsát változtathatják meg vagy éppen segítőkutyák képzését támogatják. Ezen felül pedig a nevezési díj befizetésével mindenki hozzájárul az Önzetlen Partnerek támogatásához, hiszen a teljes befolyt összeg egy része is hozzájuk kerül.

kutyabarat kutyabarát

A felelős kutyatartásra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, így a felnőtt versenyszámmal párhuzamosan a versenyre Junior kategóriában is lehet nevezni 8-14 éves korig. A kisgazdikat egy rövidebb pálya várja majd, természetesen ők is kiválaszthatják maguknak a szervezetet, akiért futni szeretnének.

A HDR Önzetlenül Partnerek, akikért a versenyzők rajthoz állnak: Ebárvaház, Tetovált Állatmentők, Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület, NEO Magyar Segítőkutya Egyesület, Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület, Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány, Pilis-Budai Kutyamentők, Ürömi Állatotthon.

kutyabarat kutyabarát

Az online nevezés március 16-án zárul, ezután már csak a fennmaradó helyek függvényében limitált számban van lehetőség a helyszínen nevezni.

Helyszín: Pomáz, Magyar Vár – Pomáz
Időpont: 2019. március 23. szombat
Versenytípusok: Felnőtt, Csapat, Junior. Nevezés: https://harddograce.hu/nevezes/

NOT JUST RUN – NE CSAK FUSS, VÁLLALJ FELELŐSSÉGET!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Fotók: HDR, Virág Magdolna

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...