Saját KB bal
Saját KB jobb

Rátámadt a jaguár a nőre, aki egy szelfi kedvéért bemászott a tiltott zónába

Arizonában március 9-én egy jaguár súlyosan megsebesített egy látogatót, aki fittyet hányva a szabályokra, egy jó szelfi kedvéért felmászott arra az akadályra, mely biztonságosan elválasztja a veszélyes vadállatot a látogatóktól.

Az eset a Litchfield Parkban történt és szemtanúk szerint a megsérült nő nagyon veszélyes mutatványt hajtott végre a fotó kedvéért, aminek a végeredménye nem sikerült túl szerencsésen. Azonnali ellátásban részesítették, súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg. Az állatkert közösségi oldalán az alábbiakat közölte:

„A látogató súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett a karján egy nőstény jaguártól. A sérülést a helyszínen elláttuk, de a család kérésére mentőt is hívtunk a sérülthez. A jaguár egyetlen pillanatra sem hagyta el a kifutóját, nem került a közönség közé. Kérünk minden látogatót, hogy értsék meg, miért vannak az akadályok felépítve a kifutók köré.”

kutyabarat kutyabarát

Majd arra a kérdésre is válaszoltak, hogy pontosan mi történt: „ A hölgy felmászott egy biztonsági akadályra, hogy fotót készítsen.” Egy szemtanú is megerősítette a történteket, a nagyjából 30 éves nő olyan közel ment a vadállat kerítéséhez, hogy az megragadta a karját és addig nem engedte el, amíg egy üres palack segítségével nem tudták elterelni a figyelmét.

kutyabarat kutyabarát

Az állatkert azóta biztosította a közönséget, hogy a jaguárral nem fog történni semmi, nem áll szándékukban elaltatni, azért mert megtámadott egy embert.  Mindenki pontosan tudja, hogy egy vadállatról van szó és egyértelműen a házirend és a szabályok betartásának mellőzése okozta a balesetet.

Pár évvel ezelőtt egy hasonló támadás történt egy állatkertben, egy 4 éves fiút támadott meg a Haramba nevű gorilla, miután a kisgyerek felmászott a biztonsági akadályokra. Harambát az eset után elaltatták, pedig egyértelműen a kisfiú tévedt tiltott zónába. Ez az eset nagyon nagy port kavart akkor az Egyesült Államokban, így a fenti jaguáros eset kapcsán is azonnal felvetődött a kérdés, hogy mi lesz az állat sorsa. Az állatkert azóta többször is megerősítette a tényt, miszerint a jaguárt nem fogják elaltatni.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: TheLab

Fotók: TheLab

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...