Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem vicc, ezek az állattartással kapcsolatos jogszabályok ma is élnek az USA-ban

Az Egyesült Államokban sok olyan dolog van, amire az európaiak furcsán, meglepetten, sokszor egyenesen értetlenkedve gondolnak. Alapvetően sokkal szabályozottabb a társadalom, olyan dolgokat is előírnak, melyek számunkra teljesen egyértelműek és egyszerűen nevetségesnek tűnnek. Ilyen volt például a „ne tedd a macskát a mikróba” sztori, amikor azért nyert valaki pert, mert nem volt benne a mikró használati utasításában, hogy élő macskát nem szabad mikrózni.

Az USA-ban államonként más-más jogszabályok vonatkoznak az állattartókra és ezek között is találunk olyanokat, melyek talán még amerikai szemmel is szokatlanok, furcsák és jókat mosolygunk rajta. Ezek a jogszabályok egytől egyik ma is élnek és érvényben vannak az USA különböző államaiban. Nézzük csak! Talán érdemes lenne egyet-kettőt nálunk is bevezetni.

Jogszabály: Tilos a kutyának 10 percnél tovább ugatni

Állam: Oregon

Oregon tehát hadat üzent az ugatásnak, egészen pontosan meghatározva, hogy a gazdi meddig hagyhatja a kutyáját ugatni. A jogszabály pontosan úgy szól, hogy semmilyen hangos tevékenységgel (ugatás, nyávogás, nyüszítés stb) nem zavarhatja a környezetét egy háziállat egyfolytában 10 percig, vagy rövidebb, de ismétlődő periódusokban 30 percig.

Jogszabály: Kutyák nem zavarhatják az autókat

Állam: Kentucky

Ez a szabály elég logikusan kezdődik: az állat gazdája nem engedheti, hogy bármilyen zavart, kellemetlenséget okozzon háziállata bármilyen nyilvános helyen. A felsorolás viszont érdekes módon azzal kezdődik, hogy nem zavarhatják gyalogosok átkelését és autók elhaladását. Vajon mire gondolt a jogalkotó?

kutyabarat kutyabarát

Jogszabály: Macskák nem tartózkodhatnak temetőben

Állam: Wisconsin

Azt sajnos nem tudjuk, hogy mi a büntetése egy macskának, ha a temetőbe merészkedik és azt sem, hogy milyen módon lehetne tudomásukra hozni, hogy ez bizony tilos. Arra sincs magyarázat, hogy mi az oka ennek a szigorú szabályozásnak.

Jogszabály: Tilos büdös kutyát tartani

Állam: Illinois

Ha a kutyád nem szeret fürödni Illinois államban, nem fog jól járni. A törvény szerint tilos olyan állatot (kutyát, tyúkot, baromfit stb.) tartani, mely hangjával, szagával vagy más tulajdonságával zavarja környezetét.

Jogszabály: Állatok nem léphetnek be szépségszalonokba fodrászkodás céljából

Állam: Alaska

Valójában arról van szó, hogy állatokat tilos emberi szalonokban megnyírni, szőrüket ápolni. Lehetséges, hogy sok ilyen eset volt korábban? Érdekes gondolat.

Jogszabály: Tilos eladni kutyák vagy macskák levágott szőrét

State: Delaware

Itt sem teljesen egyértelmű a jogalkotó szándéka, talán az illegális szőrme kereskedelmet próbálta kordában tartani az államban?

Jogszabály: A fekete macskáknak csengőt kell viselniük péntek 13-án

Állam: Indiana

French Lick Springs lakossága annyira félt a péntek 13-ához fűződő balszerencsétől, hogy 1939-ben önkormányzati rendeletbe iktatták, hogy a fekete macskákra csengőt kell akasztani ezen a napon, hogy messziről hallják, ha közelednek.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás:  www.pawculture.com
Kép forrása: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...