A hűséges kutya több mint egy hétig őrizte egyedül az erdőtűzben leégett házukat

Mindössze pár perce volt az idős házaspárnak, hogy elhagyja otthonát, ez alatt pedig nem találták meg kutyáikat. Később az egyikükre rábukkantak, a mentőcsapat vezetője pedig minden nap visszament a helyszínre, de csak annyit tudott tenni, hogy ételt és vizet hagyott. Látni vélte ugyan a másik ebet, de sosem tudta megközelíteni. 10 nap múlva visszaengedték a házhoz gazdáját, és a hűséges állat azonnal megjelent.

 

Hatalmas pusztítást hagyott maga után a kaliforniai tűzvész. A 75 éves Andrea Gaylor és férje háza is porig égett, mindössze pár percen múlt, hogy el tudtak menekülni. Abban a kis időben kétségbeesetten keresték két anatóliai juhászkutyájukat, Madison-t és Miguel-t, de sehol sem találták őket.

Az anatóliai juhászkutyák Törökországból származnak, többezer éve az életterük és gazdáik őrzésére, védelmére tenyésztik őket. Intelligens és a végletekig hűséges munkakutyák, aminek Madison az élő példája. Elkerülte a természeti katasztrófát, azonnal visszatért a helyszínre, ahol élt, hogy tovább őrizze azt, és egészen odáig ott maradt, amíg gazdái vissza nem tértek hozzá.

Az idős házaspárnak megtiltották, hogy visszatérjenek a veszélyes helyszínre, így egy állatmentő, Shayla Sullivan vállalta, hogy minden nap kimegy keresni a két kutyát. Nem sokkal később Miguel-t sikerült befogni, akit azonnal eljuttattak gazdáikhoz, de Madison-t egyszerűen nem találták.

Bár Shayla észlelte, hogy a minden nap kitett étel és víz elfogy, és gyakran látni vélte, hogy egy fehér valami mozog gyorsan a kanyonban a ház környékén, mégsem tudta egyértelműen beazonosítani Madison-t.

Shayla hamar rájött, hogy az eb ugyanúgy a házat őrzi, mint addig, de ő képtelen lesz megfogni, egy ismerősre lenne szükség. A hatóságok végül 10 nap után engedték vissza az idős párt a ház maradványaihoz, és amint autóval odahajtottak, Madison pár perc múlva megjelent boldogan, a farkát csóválva.

Nagy volt az öröm a Miguel-el való találkozásnál is, a kan kutyát nagyon megviselte társa hiánya. Amíg találnak valamilyen megoldást az újrakezdésre, a két kutya a háznál marad, hiszen gazdái tudják, hogy rengeteg mozgástérre van szükségük, ők pedig egy mobilházban húzzák meg magukat addig és minden nap ellátják az állatokat.

 

Cikkajánló:

Az út közepén alvó részeg gazdáját védte hűséges kutyája a dühös autósoktól

Nero – a hűséges pénzszállító

Egy megindító videó hűséges négylábúinkról

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: huffingtonpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...