Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyát veszélyesnek minősítették, és altatásra ítélték – majdnem 5 évbe telt megmenteni

Rose fekete és bull típusú – minden esélye megvolt arra, hogy elaltassák. Glorianne Lagnese mégis beleszeretett és hazavitte. Minden jól ment, amíg egy rablás során az elkövetők kiengedték a házból a lány kutyáit, köztük Rose-t is, aki félelmében két embert megcsípett. A hatóságok elkobozták, és 10 napra megfigyelés alá helyezték. Több mint 4 és fél év kellett hozzá, hogy visszaszerezzék a szerencsétlen kutyát, de gazdája már nem tarthatta meg.

 

Aggodalomra adott okot a kutya többszörösen hátrányos helyzete: fajtája és színe miatt szinte biztosra vehették, hogyha nem kerül gazdihoz, az altatás vár rá. Ekkor jött Glorianne Lagnese, aki örökbe fogadta Rose-t 2013-ban. Kutyáival is jól kijött, és úgy tűnt, minden rendben van, bár előélete hatására sok félelme megmaradt, nem bízott magában, menekült a zajok elől.

Glorianne folyamatosan foglalkozott vele, ám egy évvel később megrázó esemény történt az életükben. Valaki betört a házába és kieresztette az utcára kutyáit, köztük Rose-t is. A szomszédok megpróbálták megfogni őket, de Rose annyira megrémült, hogy megcsípett két embert is, amikor sarokba szorították.

 

– Az emberek, akiket nem ismert, körbevették őket, és nem volt hova mennie – mesélte később Glorianne. Nem sérült meg senki komolyan, de a szomszédok kihívták a rendőrséget, akik elrendelték, hogy Rose-nak vissza kell mennie egy 10 napos megfigyelésre a menhelyre. Glorianne beleegyezett, nem tudta, mi mást mondhatna, abban bízott, hogyha együttműködik, akkor 10 nap múlva visszakaphatja az állatot.

 

Sajnos nem így lett: az idő leteltével megállapították, hogy Rose veszélyes, így el kell altatni. Glorianne sokkos állapotban keresett egy ilyen ügyekre szakosodott ügyvédet, hogy bebizonyítsa: Rose egy szeretetreméltó, édes kutya, aki nem okozott súlyos sérülést senkinek. Sajnos Rose-t közben nagyon megviselte a visszakerülés a menhelyre. Ráadásul a dolgozók csak a kennelen keresztül engedték hozzá gazdáját, a rácsot sem nyitották ki nekik.

 

Végül így telt el négy év és nyolc hónap. Ráadásul Glorianne-nek le kellett mondania tulajdonjogáról, hogy megmentse kutyája életét. Egyik barátja, a Furry Friends Foster and Rescue mentőcsapat vezetője felvállalta, hogy az ő gondozásukba kerüljön Rose, az ügyvéd pedig azt is kijárta, hogy egy hivatalos tréner, Allen Szykula vegye magához, mint ideiglenes befogadó. A bíróság csak ezekkel a feltételekkel hagyta életben az ebet.

 

Rose most hét éves kor körül van, és szépen éldegél új otthonában. Glorianne elfogadta, hogy le kellett mondania róla, ha ez volt az ára, hogy megmentse az életét. Azóta is tartják a kapcsolatot a trénerrel, így egy kicsit újra részese lehet Rose életének. Később, ha minden rendben lesz, felkerülhet az örökbe adható kutyák közé, de Glorianne már akkor sem kaphatja vissza. Annyit tud tenni, hogy segít a szervezetnek, hogy a lehető legjobb gazdit találja meg a kutya számára.

 

Sajnos vannak hasonló esetek:

A menhely kénytelen volt elaltatni egy ártatlan, egészséges kutyát, mert a törvény alapján veszélyesnek látszik

Cooper lett Anglia első staffordshire bullterrier rendőrkutyája

A kutya annyira rettegett mindenkitől, hogy nem vett levegőt, ha valaki közel ment hozzá

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...