Így rótta le végső tiszteletét a koporsónál George H. W. Bush segítőkutyája

George H. W. Bush a 41. elnökként szolgált 1989 és 1993 között az Egyesült Államokban, 2018. november 30-án, 94 éves korában elhunyt. Halála előtt nagy segítségére volt Sully, a támogató eb, aki mindenhova elkísérte. Megható pillanatot kaptak el a fotósok, amint a hűséges eb megboldogult gazdája koporsójánál pihen.

Sully minden percben vele volt, így természetesen utolsó útjára is elkísérte a volt elnököt. A magángépen is helyet kapott, amivel a koporsót szállították át Texas-ból Washington DC-be a megemlékezésre.

Az exelnök, George H. W. Bush rajongói és a segítőkutyák tisztelői az interneten osztották meg akkor gondolataikat, rengetegen köszönték meg ismeretlenül és virtuálisan Sully-nak, hogy ilyen odaadással segített egy idős embert.

Sully egyébként a nevét egy pilóta, Chesley „Sully” Sullenberger után kapta, aki 2009-ben a Hudsoon folyón tett le egy utasokkal teli repülőgépet, hősies tettével megmentve 155 ember és a legénység életét.

A most négy éves labrador még 2017-ben került Bush mellé, hogy segítse megőrizni szabadságát, miután kerekesszékbe kényszerült. Sully számos parancsot ismer, például ki tudja nyitni az ajtókat, felemel tárgyakat vagy felveszi a telefont.

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...