Saját KB bal
Saját KB jobb

A menhelyi kutya beugrott egy futár autójába – nem is tehetett volna jobbat

Ő itt Ernie. „Csak” egy kutya volt a többi menhelyi eb között, de ő valamiért mégis tudta, kihez kell fordulnia, hogy elszállítsa az álomotthonba. Az egyik séta alkalmával meglátott egy UPS autót, fogta magát és felugrott rá. A sofőrrel abban a pillanatban olyanok lettek egymásnak, mintha ősidők óta ismerték volna egymást. Pár hónap még eltelt egymás nélkül, de akkor a futár végre döntést hozott, és elhitte: ennek így kellett történnie.

 

Cindy Grisanti néha önkéntes kutyasétáltatást vállal a Buffalo városi állatmenhelyen New York államban. Egyik kora reggel épp Earnie-t vitte ki a kenneléből egy sétára, hogy egy kicsit friss levegőn lehessen.

Az útjukon Earnie kiszúrt egy UPS futár autót, amit Jason Coronado épp leparkolt, hogy egy pár perces szünetet tartson. Soha nem találkoztak korábban, mégis Ernie úgy pattant fel a járműre, mintha országos cimborák lennének a férfivel.

 

– Teljesen izgalomba jött, mikor meglátott, úgyhogy beinvitáltam a kabinba – meséli Jason. Attól a pillanattól kezdve már nem voltak idegenek egymásnak.

– Jason leült a kocsi lépcsőjére, Ernie pedig mellé telepedett, és elkezdte nyalni az arcát – emlékezett vissza Cindy. – Egy kis idő múlva próbáltam tovább folytatni a sétánkat, de valami még mindig zajlott: látszott, hogy Ernie az új barátjával akart maradni. – Láthatóan mindketten odáig voltak a másikért.

 

Végül a nagy egymásra találás megszakadt, hiszen Ernie-nek visza kellett térnie a menhelyre, a sofőrnek pedig a munkájához. Jason azonban hetekig nem tudott szabadulni a kutya gondolatától. Egy „véletlenül” megtalált posztból tudta meg, hogy Ernie még mindig nem talált otthont. A legrégebb óta bent lévő kutya volt a menhelyen, ami nagyon elszomorította a futárt.

 

Úgy érezte, beszélnie kell a családjával, és miután egyetértettek vele, eldöntötte, hogy magához veszi az ebet. – Sajnálom, hogy nem hoztam haza már sokkal korábban. – mondta.

 

A menhelyi dolgozók Jason és Ernie történetével szeretnék kifejezni a világ felé, hogy valóban semmi sem véletlen: mindenkire vár egy kutya valahol, csak meg kell találniuk egymást a leendő gazdival.

 

A futárok jó fejek:

A DHL futárai csempészték haza a tengerészgyalogos kutyáját, akivel Afganisztánban egymásra találtak

A UPS futároknak külön facebook csoportja van a kutyákra, akikkel megismerkednek

Házhoz szállította a pizzafutár az utcán bóklászó kutyát

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...