A haldokló hölgy utolsó kívánsága kutyája volt – az orvosa maga vitte be neki a végső búcsúra

Leawood, Kansas, Egyesült Államok – A nyolcvan éves hölgynek nem volt családja, egyedüli társa szeretett kutyája volt. Sajnos a néni állapota egyre romlott, az egyetlen, utolsó kívánsága az volt, hogy kedvencét még egyszer utoljára láthassa. Az orvosa azt sem tudta, hol találja az ebet, de kinyomozta és összehozta a találkozót, hogy a hölgy békében készülhessen fel a távozásra.

 

A hírekben csak „Mary”-ként említett hölgy állapota olyan gyorsan romlott, hogy az orvosa tudta: többé nem fogja elhagyni a kórházat. A néni egyfolytában kutyáját, Herman-t várta, szólongatta, halála előtt még egyszer látni akarta. Az orvosi team átérezte, hogy mit jelenthet a haldokló betegnek, hogy még egyszer találkozzon a 11 éves kedvencével, főleg, hogy Mary-nek egyetlen élő rokona sem volt, senki sem látogatta meg.

– Légzési elégtelenség lépett fel nála, ami már nem volt visszafordítható. Pontosan ezért, ebben a helyzetben volt szerencsés, hogy olyat tehettünk érte, ami boldoggá tette – nyilatkozta orvosa, Dr. Ryan Sears.

Mint kiderült, amikor a hölgy beteg lett és kórházba került, Herman-t egy a kórházhoz közeli menhelyre vitték. Maga Dr. Sears nyomozta ki, hogy hol találja, és úgy döntött, maga megy el érte, és elhozza magával egy utolsó ölelésre. Később már biztosak voltak benne, hogy valóban ez volt az a pillanat, amire Mary-nek szüksége volt; hogy azt mondhassa: „készen állok”.

– Ahogy megpillantotta Herman-t, azonnal meg akarta érinteni, magához akarta ölelni: látható volt a változás az arcán, az a boldogság, hogy újra találkoztak. – Dr. Sears szerint az egyetlen nehézséget Herman túláradó izgatottsága jelentette, alig tudták megnyugtatni, hogy ne ártson gyenge gazdijának. – Azt akartuk, hogy mellette legyen. Be kellett csavarnunk egy takaróba, mert annyira tele volt energiával, ő is sok mindenen ment keresztül az elmúlt időszakban. –

És hogy honnan tudta Dr. Sears, hogy Mary-nek pontosa erre volt szüksége? Mert másnap az idős néni elhunyt. Sajnos Herman-nek vissza kellett térnie a menhelyre, hogy új családot keressenek neki. Ez volt gazdija utolsó gondolata: egyfolytában az foglalkoztatta, hogy szeretett kutyája jó helyre kerüljön, ha ő már nem lesz neki.  

Nem sokkal később Dr. Sears megtudta, hogy Herman-t örökbe fogadták, de pár nap múlva vissza kellett térnie a menhelyre, mert a család, aki hazavitte, képtelen volt kezelni az energiáit. Később újra új otthonba került, ami egyelőre úgy néz ki, hogy talán a végleges lesz az idős kutya számára.

A kórház sajtószóvivője úgy nyilatkozott a nem szokványos esetről, hogy hálásak, amiért olyan orvosaik vannak, mint Dr. Sears, aki képes volt valóban mindent megtenni betegéért.

 

A legszebb az egészben, hogy nem egyedi az eset, mi is több ilyen történetről beszámoltunk már:

Hetekig a kórház előtt aludt a két kutya, végül a vezetőség beengedte őket

A kórház megszegte a szabályokat, hogy egyik haldokló betegük utoljára láthassa kutyáját

A mentők magukkal vitték a kórházba a rosszul lett férfi kutyáját is az utcáról Csillaghegyen

Annyira megható volt a kórház előtt gazdáját váró kutya, hogy végül beengedték

Felébredt a brit férfi a kómából, mikor kutyája megjelent a kórházban

A lány becsempészte a szorongó nagyi kutyáját a kórházba

A kórház megengedte, hogy elbúcsúzzon haldokló gazdájától

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thelittlethings
Fotók: kshb

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...