Saját KB bal
Saját KB jobb

Segíts a 9 éve menhelyen élő Kamunak, hogy fűtött kutyaházban töltse a telet

Nem mindig tudni biztosan, mitől függ, hogy egyes kutyák viszonylag gyorsan gazdihoz kerülnek a menhelyekről, míg másoknak többet kell várakozniuk. Gyakran olvassuk külföldi kutyás hírekben, hogy van olyan kutya, aki már egy-két éve menhelyen él, ott az már szinte rekordnak számít. Kamu kutya története pontosan ezért végtelenül szomorú. 9 éve él menhelyen, nem kellett senkinek. Már csak a téltől akarják megóvni.

 

Kamu csodálatos kort élt meg, nagyjából 16 éves lehet. Ha mindezt gazdinál tölthette volna, akkor joggal nevezhetnénk őt és tulajdonosát a legboldogabb párosnak, hogy ennyi közös idő adatott meg számukra. Kamu nem volt ilyen szerencsés: 16 évéből 9 hosszú évet a Noé Állatotthonban töltött – gazda nélkül. Bár az alapítvány igyekszik mindent megtenni védenceikért, de a szerető otthont sajnos még ők sem tudják pótolni.

Kamu és gondozói egyaránt kezdik elveszíteni a reményt, hogy az édes keverék kutya valaha is gazdihoz kerül, így inkább arra koncentrálnak, hogy minl inkább biztonságban és kényelemben tölthesse a még hátralévő idejét. Azonban Kamu jócskán megöregedett, és ilyen korban nagyon érzékeny már egy idős kutya szervezete. Az állatotthonnak nincs pénze olyan kutyaházra, ahol Kamu biztonságban tudná átvészelni az előtte álló hideg telet. Ebben kérik most a jóérzésű állatbarátok segítségét. És ki tudja? Talán köztük lesz az az ember is, aki nem a kutyaházban segít, hanem rájön, hogy ő Kamu párja, és élete hátra lévő részében nem csak meleget, de melegséget is biztosít neki!

– Ez az ősz pofijú úr 16 éves. Legalábbis mi ezt ünnepeltük az idén. 2009-ben került a Boxermentéshez, mivel a megtalálók azt hitték, hogy az. Már akkor sem volt fiatal. Azóta pedig csak várja azt, hogy rátaláljon valaki, akinek csak ő kell. Szeméből már eltűnt a remény, őszes arca megfáradt. Álmában még sokszor látja azt, ahogy a gazdi lábánál összegömbölyödik és fittyet hány a télre, az ízületeket kínzó hidegre. Ébren már nem hiszi el, hogy ez így lehet. Változnak az évszakok, a szomszéd kennelekben néha valaki már nem kap ebédet, tudja, ez azt jelenti, az a valaki hamarosan autóba száll és gazdihoz megy. Gazdihoz, ami neki nem jutott a kilenc év alatt. Aki érezte a belőle áradó csodát, azoknak hasonló csodái voltak már otthon, ő pedig sajnos nem jött ki a társakkal. Sokan pedig, akik örökbe fogadni érkeztek, fiatalabbat szerettek volna, vagy világosabbat, vagy kisebbet, vagy bármilyet, de őt, őt nem akarta senki. Aki boxert szeretett volna, annak nem volt boxer, aki keveréket, annak túlságosan az volt, így mellette jöttek-mentek a kutyák, de ő mindig csak maradt. Most pedig már fáj itt-ott. Ha hideg van, behúzódik a szalmába, de már ez is kevés. Milyen jól esne a gazdi lábánál heverni. Megborzong, lassan becsukja a szemét, és újra álmodik… 

Kamu 9 éve él a Noé Állatotthonban. Már nemcsak ő mondott le a gazdiról, de lassan már mi se hiszünk benne, hogy jön egy angyal és hazaviszi. Ezért nagyon szeretnénk, ha az idei telet legalább egy fűtött kutyaházban tölthetné, talán az utolsót. 🙁 Szeretnénk vásárolni számára egyet. Ha tudtok segíteni Kamunak, hogy az idei telet melegben tölthesse, kérjük támogassátok őt, akár egy csoki árával is, bármennyivel, hisz sok kicsi, tényleg sokra megy. 

A felajánlott összeget a 11710002-20084912 számlaszámunkra küldhetitek, és kérjük a megjegyzésbe írjátok be,hogy Kamu fűtött házára. – olvashatjuk a Noé Állatotthon honlapján.

Ne felejtsük el: nem Kamu akart megszületni, valaki felelőssége, hogy erre a világra érkezett. 9 év rengeteg idő, mondhatjuk, hogy egy egész kutya élet. Jobbat, többet érdemelt volna. Hátha köztünk van az az egy! A párja.

 

Korábbi híreink:

Kirabolták a Noé Állatotthont – a rengeteg megosztásnak köszönhetően megvannak a tettesek

Amikor a Noé Állatotthonban sétaidő van

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Noé Állatotthon

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...