Saját KB bal
Saját KB jobb

A viadali csalinak használt kutyát altatásra jelölték – de az asszisztens nem engedte

Pacino-t 2013-ban találták egy New Jersey-i elhagyatott ház egyik szobájában. Az állatrendőrség egyik tagja azonnal állatorvoshoz rohant vele, olyan komoly harapásos sérülései voltak az állatnak. Az állatorvos átgondolta a helyzetet, és olyan súlyosnak ítélte meg a sebesüléseit, valamint költségesnek a kezelését, hogy inkább az altatás mellett döntött. Akkor azonban az asszisztens meglátott valamit a szemében. Azóta 5 év telt el.

 

– Annak ellenére, hogy hatalmas fájdalmai voltak, rám nézett és megnyalta az arcomat. Tennem kellett valamit, hogy megmentsem az életét. – Britanny Elder volt aznapra beosztva az orvos mellé, mint állatorvosi asszisztens, Pacino legnagyobb szerencséjére.

Annyit tudott a kutyáról, hogy az állatrendőrség tagja szerint nagyon rossz állapotban van és agresszív. Egy hatalmas ketrecben hozták be a kezelőbe, testét vér borította és nem volt hajlandó kijönni. Amikor valahogy kiöntötték a ketrecből, egyszerűen beleesett Britanny ölébe, mert nem tudott lábra állni. A teste hideg volt, csontos és koszos.

A lány csak ült vele a padlón, és tartotta. Abban biztos volt, hogy maga a pokol lehetett eddigi élete; Britanny úgy érezte, meg kell mutatnia, milyen az, ha valaki egyszer végre szeretettel ér hozzá. Az állatorvos szerint viadali csalinak használhatták – sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az altatás mellett döntött. Azonban Britanny csak fogta, és érezte: nem fogja megengedni.

– Amikor megnyalta az arcom, az volt az a pillanat, amikor már tudtam: ez a kutya nem volt elég agresszív a harchoz. Éreztem, hogy meg kell mentenem, ezért úgy döntöttem, hogy teljes anyagi felelősséget vállalok érte, ideiglenesen hazaviszem magamhoz és meggyógyítom. Az örökbe adásáról majd később határozok – mesélte Britanny.

Pacino sebei olyan mélyek voltak, hogy a fertőzésveszély miatt nem lehetett összevarrni őket, így 12 csövet vezettek ki a testéből, hogy tudják tisztítani a sérüléseit. A műtétje után Britanny valóban hazavitte, bár nem tudta, hogyan fog reagálni a hétköznapi dolgokra. Félelme jogos volt: Pacino-nak egyszerűen fogalma sem volt, hogyan kell kutyaként élni.

Állapotához képest viszonylag gyorsan felengedett, új befogadóinak azt is hagyta, hogy rendszeresen kitisztítsák mély sebeit. Gyorsan elkezdett kötődni hozzájuk, azonban még előtte állt egy nagy feladat: szépen lassan meg kellett tanulnia mindent, ami kimaradt előző életéből.

– A felépülése alatt mindent megtanítottunk neki. A szobatisztaságot, a kennelt, hogy hogyan sétáljon pórázon, vagy hogy mire valók a játékok. –

Ahogy egyre több időt töltött új környezetében, Pacino úgy bújt ki egyre inkább csigaházából. Nem sokkal később már a legédesebb, legbohócabb kutya lett, aki élvezte, ha az emberek körülötte vannak és foglalkoznak vele. Britanny tervezte ugyan, hogy elindítja az örökbe adási folyamatát, de viszonylag gyorsan belátta: nem fogja tudni elengedni maga mellől.

Azóta 5 év telt el. Bár Pacino-nak még ennyi idő sem volt elég, hogy feloldódjon más kutyák között, hiszen szomorú múltjára emlékeztetik, de az embereket imádja, gazdájával pedig elválaszthatatlanok, minden együtt töltött pillanatot kiélveznek.

 

A szomorú valóság:

A kutyaviadal hazánkban is népszerű elfoglaltság

A kutyaviadal csali kutyája elvesztette mindkét fülét, de a lelke hiánytalan maradt

A masnis félfülű kutya lett a kutyaviadalok elleni harc egyik legédesebb jelképe

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...