Saját KB bal
Saját KB jobb

Az Év Kutyabarát Helye 2018 kampány zsűritagjai

Ötödik alkalommal rendezi meg a Kutyabarát.hu az ország legnagyobb kutyabarát aktivitását, az Év Kutyabarát Helye kampányt, mely a kutyás szolgáltatók segítségével a kutyabarát filozófiára és a felelős kutyatartásra hívja fel a figyelmet. Az Év Kutyabarát Helye kampányban a közönségdíjakon és különdíjakon felül a szervezők zsűri segítségével választják ki az általuk legjobbnak tartott helyeket az adott kategóriában. Íme az idei zsűri!

A kiválasztás módja, a mérlegelési szempontok a vendéglátó – és szálláshelyek, valamint a munkahely kategóriákban: a kutyabarát hozzáállás, a kutyabarát szolgáltatások választéka, valamint a kommunikáció és a társadalmi felelősségvállalás.

Barabás Évi

Barabás Éva az RTL Klub műsorvezetője amióta az eszét tudja kutyás, csak gyerekkorában nem lehetett saját kutyája. Ezért van a mai napig kutyás képeslap gyűjteménye. 

Vidéken, állatok közt, természetközelben nőtt fel, a nagyszülőknél láncon tartott kutyusokkal ő járt a közeli erdőbe és áhítattal figyelte, hogy a vásártéren hétvégenként okos németjuhászok követi gazdájuk mindenféle utasítását. De honnan tudják mit mond az ember? És a gazdik hogyan képesek megérteni kutyáik nyelvét? 

Évi már budapesti tévésként saját terrier keverékeivel aztán gazdiképző kutyasulikba járt, frizbizni tanultak és más kutyasportokat is megismertek. Az elmúlt években Hugó is rászokott a tévézésre szinte minden nap együtt mennek dolgozni. Az Állatok Világnapján, a jelentkezési határidő napján lesz éppen nyolc éves a Fókusz zsemleszínű négylábú munkatársa, aki mára megtanulta, hogy vannak dolgok, amikbe nem ugathat bele.
Évi felelős gazdiként nagyon fontosnak tartja a kutyás és MÉG NEM kutyás társadalom közötti folyamatos kommunikációt, egymás megértését, elfogadását. A magyarországi iskolai oktatásba mindenképpen bevezetné az állatokkal való együttműködés tanítását, megismertetné egymás megszelídítésének módszereit. Ahogy a siketek jelnyelvébe is beavatná a gyerekeket, és a vakok csörgőlabda sportját is megmutatná mindenkinek. Hogy, legyen köztünk bizalom és szeretet. Nyitottság és szabadság. Évi szerint mindenkit meg kellene simogatni, hogy megérezzük végre mennyivel könnyebb, jobb és békésebb így az élet.     

Czippán Anett

Czippán Anett, a TV2 műsorvezetője, a kezdetektől, 2014 óta az Év Kutyabarát Helye díjátadó háziasszonya, műsorvezetője. Jack kutyája mindenhova elkíséri, még a forgatásokra is.

„Gyermekkorom óta imádom az állatokat, nem csoda, hiszen szüleim is erre tanítottak,  mindig voltak cicáink, kutyáink, hörcsögünk és teknősünk. Kutyusom, Jack szinte mindig velem van, így a TV2-be is rendszeresen magammal viszem. Talán ennek köszönhetem, hogy a TV2 rám gondolt, mikor elindult az állatokkal foglalkozó magazinműsora az ÁllatoZOO. Én pedig boldogan vállaltam a feladatot, hiszen mégjobban megismerhetem az állatokat és azokat az embereket is, akik Magyarországon sokat tesznek a négylábú kedvencekért, és felelősségteljes tartásukért.”

Kevin és gazdája, Molnár Karesz 

Az egykori lelenc kutyus, Kevin és gazdája, Molnár Karesz az RTL Klub Pacsi! című kutyás reality-magazinjának műsorvezetőiként azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy széles körben népszerűsítsék a menhelyen élő, gazdátlan kutyusok örökbefogadását. A műsorban nem csak a nagy egymásra találások intim pillanataiba engednek egyedülálló módon betekintést, az egyre népszerűbb városi kutyás életmód útvesztőjében is eligazítást nyújtanak.

Missziójuk nem csak a televízió képernyőjére korlátozódik, mind a Facebookon, mind az Instagramon a @pacsikevin oldalon mesélnek Kevin bel- és külföldi kalandjairól egyaránt. Kevin nem csak a gasztroélmények és az új, izgalmas helyek iránt nyitott, örömmel jár kutyabarát moziba, és egy színházi előadást is gond nélkül, kényelmesen végigcsücsül gazdája ölében. Természetesen a hétköznapok sem telnek szürkén, Karesz civil munkahelyére is magával viheti kutyusát, ez fő szempont volt az új csapat kiválasztásánál. „Együtt mindenhová” – a Kutyabarát.hu hitvallása nekik az egyik legfontosabb üzenet közös életük során, így örömmel vállalták, hogy az Év Kutyabarát Helye zsűrijében helyet foglaljanak.

Schneider Kinga

Noé Állatotthon Alapítvány 

„Eredetileg kommunikáció szakon végeztem az egyetemen, sok-sok évig dolgoztam a versenyszférában ezen a területen. Valószínűleg én vagyok a világ legszerencsésebb embere, hiszen az a hivatásom, ami a szívemnek legkedvesebb dolog, az állatok, az állatok védelme. Születésemtől fogva imádom a kutyákat, gyerekkorom óta komolyan foglalkozom velük. A NOÉ Állatotthon csapatához több mint 10 éve csatlakoztam, mint önkéntes és 8 éve főállásban is az alapítványnál dolgozom. Fő feladatom a gondozásunkban lévő állatok egészségügyi ellátásának koordinálása, az oktatási feladatok és a kommunikáció. Személyes küldetésemnek érzem, hogy egyensúlyt teremtsek kutyások és nem kutyások között. Így szívügyem az egyre több kutyabarát hely, munkahely és ezzel párhuzamosan a kulturált, felelős állattartás.”

Kánya Kata

Színésznő, műsorvezető, jelenleg társkereső irodája vezetésével foglalatoskodik. Gyermekkora óta nagy puli rajongó. Nózival nagy ismerői a kutyabarát helyeknek, hiszen pulija szinte mindig vele van, olyan helyre nem járnak, ahova nem viheti magával. Ő maga így mesél puli imádatáról:

„A családi “legendárium” szerint, három hónapos koromban kaptam egy három hónapos pulit. Nagy kertes házban laktunk, mivel testvérem nem volt, gyakorlatilag Buksival nőttem fel. Együtt játszottunk, ettünk, aludtunk. Az uzsonnára kapott vajas kenyérből természetesen egyet ő harapott, egyet én. Aztán hat éves korom körül egy utcával lejjebb költöztünk, nem jöhetett. Persze, visszajártam hozzá… 18 évig élt. Azóta több kutyám volt, sok örömmel (hihetetlen történeteim vannak,  mint minden gazdának), és persze, nagy tragédiákkal, hiszem az élet normális rendje szerint, a kutyás létbe kódolva van a nagy fájdalom is. Hat évvel ezelőtt örökbe fogadtam egy 13 éves, szívbeteg puli keverék, sokkos állapotban lévő kutyát, akkor tanultam egy évig a kutyaterápiát. Borzasztó nehéz másfél év volt, mentálisan is, fizikailag is, de együtt végigcsináltuk. Azzal hízelgek magamnak, hogy a sok fájdalom meg rosszullét mellett, sok öröme is volt a velem eltöltött időben. A kezemben halt meg.

Most Nózim van, a 4 és fél éves szürke csodapulim. Velem van mindenhol, nem nagyon megyek olyan helyre, ahová nem vihetem magammal. Titokban azért azt gondolom – mert a gyermekkor elkíséri az embert – vannak a pulik meg a kutyák.

Oszkó-Jakab Natália

Művészetek Völgye, általános igazgató

Oszkó-Jakab Natália a Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán tette le a mesterdiplomát 2009-ben. Tanulmányait tovább bővítette a Nottingham Trent University (Anglia), a University of Otago (Új-Zéland) és a Katholieke Universiteit Leuven (Belgium) képzésein. Összesen hat évet töltött a Művészetek Palotája először projekt alapon, majd állandó munkatársaként, projektmunkákat vállalt az Operaháznál és a Budapesti Tavaszi Fesztiválnál, ezután pedig két évet egy nemzetközi szervezetnél dolgozott. A Művészetek Völgyébe 2011-ben került mint szponzorációs felelős. 2012-ben a szponzoráció mellett több helyszín programfelelőse, 2013-ban pedig programigazgató lett. Jelenleg az összművészeti fesztivál általános igazgatója.
 
Óriási kihívás számára egy nagy múltú fesztivál új életre hívása, a műfajok sokszínű bemutatása vagy a komolyzene népszerűsítése; és szeretné megmutatni, hogy a kisebb szerveződések mennyire autentikus élményt tudnak nyújtani. A Művészetek Völgye Fesztivál már két éve, szinte az első fesztiválként vált kutyabarát fesztivállá és emiatt Natáliának is különösen fontossá vált a kutyák és látogatók közös együttélési feltételeinek megteremtése. A szavazás során nem kutyás kutyaimádóként, hanem kicsit külső, szervezői szemmel nézi a jelölteket.

Hanzel Lajos

a PURINA Magyarország igazgatója.

Hisszük, hogy ember és állat találkozása jobbá teszi életünket, hogy közelségük, társaságuk vidámabbá, boldogabbá teszi mindennapjainkat. Mi a PURINA-nál amellett, hogy újabb és újabb receptúrák kifejlesztésén dolgozunk, elkötelezettek vagyunk abban is, hogy kedvenceink boldogok és egészségesebbek legyenek. Hiszen mi is kutyagazdik vagyunk, akik szeretettel és szenvedéllyel gondoskodnak választott családtagjaikról. Ez a filozófia nemcsak a PURINA, hanem az én életem része is, hiszen hogyan tudnék minderről beszélni, ha nem lenne egy olyan négylábú társ mellettem, aki családunk teljes jogú tagja. Tapit időskorában fogadtuk örökbe, és már az első pillanattól kezdve mérhetetlen energiájával és szeretetével levett minket a lábunkról. Azóta nemcsak a család kedvence, hanem a munkatársaimé is. Merthogy Tapi gyakran tart velem az irodába, ahol a kollégáim is nagy örömmel fogadják.

Dr. Aladics Balázs

Harmadik generációs állatorvosként és a Bayer Állategészségügy dél-európai vezetőjeként, nagyon fontosnak tarja, hogy nem csak a betegségek megelőzésével és kezelésével foglalkozunk, hanem a felelős állatartást, mint koncepciót ismertessük meg a gazdikkal. Hiszen, nem elegendő az állategészségügyi gondoskodás, hanem biztosítani kell kedvenceink számára olyan lehetőségeket, életteret, ahol a gazdijukkal közösen, társként élhetik meg a mindennapokat akár otthonukon kívül is. 

Dr. Sziládi-Kovács Hajnalka

A Kutyabarát.hu alapítója, a hétköznapokban ügyvédként tevékenykedik. Munkája során kiemelt figyelmet kapnak az állatvédelemhez kapcsolódó ügyek, több állatmentő alapítvány, egyesület jogi képviseltét is ellátja.

„Gyermekkoromtól a mindennapjaim részét képezték a kutyák. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen olyan családban nőttem fel, ahol a kutya családtag volt, és a szüleim meglepően jól kezelték, hogy rendszeresen kóbor, autókból kitett kutyákkal állítottam haza. Jelenleg a Noé Állatotthonból  elhozott Mamba kutya gazdái vagyunk, aki miatt a Kutyabarát.hu elindult 2012-ben, aki mindig ott lebzsel az irodámban, és aki igazi család – és csapattag.”

Sziládi-Kovács Tibor

Reklámszakember, a BEE Média brands vezetője. Az SZTE média szakán, majd a BKF stratégiai marketing szakán végzett, 2006 óta a reklámszakmában tevékenykedik. Kreatív ember lévén folyton az új ötletek, kihívások töltik ki mindennapjait, a Kutyabarát.hu a megvalósított ötletek egyike.

„Vidéken nőttem fel, gyermekkorom óta meghatározza az életemet a kutya. A Kutyabarát.hu egyik alapítójaként és kutyatartóként is fontosnak tartom mind szélesebb körben propagálni a kutyatartás kultúráját, a felelős állattartás fontosságát. Munkánk és feladatunk ezt is elősegíteni a Kutyabarát.hu-val. A Kutyabarát.hu létrehozatalával bíztunk abban, hogy saját és mások tapasztalatainak megosztása, mások véleményének közvetítése révén, sok – a kutyájára társként tekintő – gazdinak tudunk segíteni a szabadidő tartalmas eltöltésében.”

A közönségszavazat számarányait, valamint a zsűri döntését külön közjegyzői okirat tartalmazza majd.

A pályázat szabályzata ITT olvasható.

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...